ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 5/1/2016._ 


Η κριτική Χρυσόγονου προς τον πρωθυπουργό και τις σχέσεις που έχει με τους ευρωβουλευτές του, αλλά και η "αυλή" που έχει δημιουργήσει, οδήγησε σε μια εκστρατεία απαξίωσης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.


Πρώτα επιστρατεύτηκαν οι περίφημοι "κύκλοι" του Μαξίμου: «Ο πρωθυπουργός δεν επιλέγει τους συνομιλητές του από τα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών», διέρρευσε... Άλλωστε, εξηγούσαν οι ίδιοι κύκλοι, αν ήθελε ο ευρωβουλευτής να συναντήσει τον πρωθυπουργό, θα μπορούσε να τον δει. Κατέταξαν, έτσι, τον ευρωβουλευτή σε... μαϊντανό των καναλιών, αφαιρώντας του, ουσιαστικά, την ιδιότητά του!  

Λίγο αργότερα, σε αυστηρή πολιτική αποδοκιμασία του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου προχώρησε ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε ανάρτησή του, στο twitter, σχολίασε: «Είπα στον συνάδελφο Χρυσόγονο ότι η δήλωσή του για τον πρωθυπουργό και την ενημέρωση του για τα ευρωπαϊκά θέματα, είναι άστοχη και άκομψη».

Πώς άρχισαν, όμως, όλα αυτά; Ο κ. Χρυσόγονος έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Σκάι, όπου είπε, μεταξύ άλλων:  «Δυο χρόνια έχω να δω τον πρωθυπουργό, από τον Μάρτιο του 2015, που συναντηθήκαμε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε κατ' ιδίαν τον έχω δει» ανέφερε, για να προσθέσει: «προφανώς ενημερώνεται (σ.σ. ο πρωθυπουργός) για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κ. Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μαξίμου».

Σε ερώτηση αν πιστεύει πως ενοχλεί με αυτά που κατά καιρούς αναφέρει, απάντησε: «Αυτό που πιστεύω το λέω, δεν κρύβομαι. Από 'και και πέρα, σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».