[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ποια θέματα προβάλουν οι σημερινές εφημερίδεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 31/1/2017._

Θέματα οικονομικά κερδίζουν, σήμερα, τη μάχη των πρωτοσέλιδων: Από τις απαιτήσεις των δανειστών ως τον νέο ΕΝΦΙΑ που έρχεται.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χαμένοι στο διάστημα!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όλα τα΄χαμε, η ελληνική διαστημική υπηρεσία μας έλειπε. Την ίδρυσή της ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς λες και η κυβέρνηση έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και βρήκε πεδίο ανάπτυξης στις διαστημικές εφαρμογές".

ΕΘΝΟΣ: "Ευρω-λύση για τα κόκκινα δάνεια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη δημιουργία ευρωπαϊκής "bad bank", για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των τραπεζών της Ευρωζώνης, προωθεί η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή. Ο νέος φορέας θα αναλάβει να αγοράσει δάνεια ύψους 250 δισ ευρώ στην πραγματική τους αξία, με εγγύηση των κρατών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τραμπ σε Πούτιν: Έρχεται πόλεμος στο Αιγαίο

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «η σύμβουλος του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Κελιάν Κόνγουεϊ και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς ΗΡΑΚΛΗΣ Πρίμπους, ελληνοαμερικανός, ενημέρωσαν την ηγεσία της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ, ότι ο Πρόεδρος Ντ. ΤΡΑΜΠ ενημέρωσε τον Ρώσο Πρόεδρο, πως είναι ιδιαίτερα ανήσυχος γιατί έχει απόρρητη πληροφόρηση, ότι ο Τ. Ερντογάν θα προκαλέσει ΧΑΟΣ, θερμά επεισόδια και στο τέλος πολεμική σύρραξη, ΠΟΛΕΜΟ στο Αιγαίο Πέλαγος, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας»(σ.σ. τα κεφαλαία δικά της).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σούπερ...ΕΝΦΙΑ σε όλη την περιουσία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την αντικατάσταση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από ένα γενικευμένο "φόρο κατοχής περιουσίας" , ο οποίος θα επιβάλλεται στο σύνολο των ακινήτων και των κινητών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών, ακόμη κι εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, προβλέπει σχέδιο που προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".

ΕΣΤΙΑ: Το αδιέξοδο με το χρέος των 700 δισ.

Η εφημερίδα γράφει: «Δεν χρειάζονται εξειδικευμένες οικονομικές γνώσεις για να αντιληφθεί κανείς ότι μια οικονομία του μεγέθους της Ελλάδος, που έχει συσσωρεύσει τέτοια χρέη, δεν είναι δυνατόν να ορθοποδήσει, πόσω μάλλον να αναπτυχθεί με τούς ρυθμούς πού προβλέπουν διεθνείς οργανισμοί για τα επόμενα έτη. Όσο οι κυβερνώντες αναλίσκονται στις αέναες διαπραγματεύσεις και στην εκλογολογία, η πραγματική οικονομία βυθίζεται περισσότερο στην κρίση, υπό το βάρος των υπέρογκων οφειλών, της υπέρμετρης φορολόγησης και της επενδυτικής άπνοιας».

Η ΑΥΓΗ: "Δεν Νοούνται Τελεσίγραφα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκτός συζήτησης βγάζουν πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις αξιώσεις μέρους των δανειστών και κατά βάσιν του ΔΝΤ για τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων που θα εφαρμόζονταν από το 2019, αν το τρέχον πρόγραμμα έπεφτε έξω!".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Δυσάρεστες εκπλήξεις για φοροφυγάδες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέες πρωτοβουλίες κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο. Μία ημέρα πριν από τη συζήτηση στη Βουλή του πορίσματος για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορεί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για "λεηλασία σε βάρος του λαού" και ανακοινώνει ότι το Δημόσιο θα μπορεί πλέον να κάνει χρήση των ποσών ή των ακινήτων που έχουν δεσμευτεί από τις Αρχές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ένας στους δύο με χρέη στην εφορία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τη φορολογία κατά το 2016, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Φόροι ύψους 13,9 δισ. ευρώ δεν καταβλήθηκαν, καθώς η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: -

Η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε λόγω απεργίας των εργαζομένων.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Ο Καραϊσκάκης θα τους έπνιγε στη θάλασσα

Η εφημερίδα σχολιάζει τις βόλτες του Τούρκου αρχηγού του επιτελείου στα Ίμια.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απάντηση στις επικίνδυνες εξελίξεις ο αγώνας για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "επικίνδυνη εξέλιξη η παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή των Ιμίων, 21 χρόνια μετά από την κρίση στα Ίμια , που προστίθεται στις διαδοχικές παραβιάσεις και προκλήσεις της Τουρκίας. Οι τουρκικές επιδιώξεις για "γκρίζες ζώνες " στο Αιγαίο, ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση, σε συνδυασμό με την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, αυξάνουν τους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο εφιάλτης του GREXIT".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενώ τα σύννεφα πυκνώνουν στον ορίζοντα και το μέλλον της χώρας στο ευρώ αμφισβητείται εκ νέου, η κυβέρνηση δείχνει μια ακατανόητη αδράνεια που φοβίζει . Ισχυροί παράγοντες της Ευρώπης επαναφέρουν ακόμη και δημοσίως τα σενάρια τρόμου , αλλά η Αθήνα δεν έχει βρει αντίλογο για να σταματήσει η επικίνδυνη συζήτηση".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ήρθαν τα τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη

«Δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών που από χθες το απόγευμα έκλεισαν τον δρόμο στα Πράσινα Φανάρια στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν σε επ’ όριστον αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ ένταση σημειώθηκε στην Ειδομένη. Κλειστός είναι από χθες από τις 6 το απόγευμα ο δρόμος στα Πράσινα Φανάρια, πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και παρά την προηγούμενη ενημέρωση πως το μπλόκο θα ξεκινούσε σήμερα», γράφει η εφημερίδα.

ESRPESSO: Κόντρα δίχως τέλος

“Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και της πρώην συζύγου του Σοφίας Γιαννικοπούλου, με φόντο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι βρέθηκε ακόμη μία φορά στα «χαρακώματα» του Πρωτοδικείου, με τη νέα μάχη να αναβάλλεται για τον προσεχή Μάρτιο, χωρίς όμως να λείπουν τα εκατέρωθεν «πυρά»”, γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: "Συμμαχία με την Κίνα ετοιμάζει η Γερμανία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συμμαχία με την Κίνα ετοιμάζει η Γερμανία στην εναγώνια προσπάθεια της Άνγκελα Μέρκελ να σπάσει την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει μετά τη διαφαινόμενη ιστορική συμμαχία ανάμεσα σε Αμερική, Αγγλία και Ρωσία που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ".

STAR PRESS: Βόμβα από τη Ρωσίδα ερωμένη

«Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του λέκτορα του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη, που φέρεται να οδήγησε στο θάνατο δύο άτομα, με ένα τρόπο που θυμίζει ταινία θρίλερ. Ο λέκτορας κρίθηκε προφυλακιστέος την περασμένη Παρασκευή, αφού φέρεται να οδήγησε σε αργό και βασανιστικό θάνατο τη γυναίκα του και μητέρα του παιδιού του, αλλά και τη γιαγιά της», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σιγή ασυρμάτου". Σύννεφα στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση με την ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες και συνεπώς δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα" δήλωσε χθες πηγή της Ευρωζώνης, φράση που καταδεικνύει το βαρύ κλίμα και τα σύννεφα στις σχέσεις Αθήνας και Βρυξελλών".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πορεία στην ομίχλη. Νέο θρίλερ στην οικονομία-Αναταράξεις στο Χ. Α.".


Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλες πτώσεις σημειώθηκαν χθες σε μετοχές και ομόλογα στο πλαίσιο των ανησυχιών για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης η οποία αναβιώνει και πάλι τα χειρότερα σενάρια για τη χώρα μας όπως αυτό του Grexit. Κακή η τελική εικόνα με 27 ανοδικές μετοχές, έναντι 76 πτωτικών, ενώ 8 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με διψήφιο ποσοστό απωλειών".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]