ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 21/1/2017._


Πάνω από 50 αγρότες - εκπρόσωποι μπλόκων διαφόρων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχαν σε σύσκεψη στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, όπου συγκροτήθηκε 18μελής συντονιστική επιτροπή, η οποία και έχει την ευθύνη ενόψει κινητοποιήσεων.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρχικά θα γίνει ενημέρωση των αγροτών για να αποφασιστεί, στη συνέχεια, ο τρόπος δράσης. Στόχος της επιτροπής είναι να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο μέτωπο, με δυνάμεις που έχουν εμφανιστεί τελευταία για την εκπροσώπηση του κλάδου. 

Στη σημερινή συνάντηση στον Τρίλοφο, συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών από Μάλγαρα, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Πέλλα, Χαλκιδική, Χαλκηδόνα και Κιλκίς. 

Οι κινητοποιήσεις γίνονται ως διαμαρτυρία για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και φορολογικό των αγροτών καθώς και για το θέμα του κόστους παραγωγής, που ολοένα αυξάνει.

Αύριο, Κυριακή, στις 11 το πρωί, συνεδριάζει το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στις Σέρρες, αγρότες από μεθαύριο Δευτέρα κατεβάζουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών και προς το τέλος του τρέχοντος μηνός, αναμένεται να "ανέβουν" στο μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας.

Την ίδια ημέρα, στις 11 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια.