ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 4/1/2017._

Με το νέο φορέα ασφάλισης ασχολούνται τα περισσότερα σημερινά πρωτοσέλιδα. Υπάρχουν και όσοι ασχολούνται με τα φορολογικά, αλλά και οι εξαιρέσεις.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η πύλη του τρόμου για τη Novartis".
Η εφημερίδα γράφει ότι "την άκρη του νήματος ψάχνουν οι εισαγγελικές Αρχές Διαφθοράς στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis προχωρώντας με γρήγορες κινήσεις - τρεις εβδομάδες μετά την παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή- τη διερεύνηση των καταγγελιών για μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς, που προωθούσαν τα φάρμακά της".

ΕΘΝΟΣ: "Προσλήψεις με διπλό σύστημα στην Παιδεία".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε διαγωνισμό για την πρόσληψη εκπαιδευτικών σε μόνιμες θέσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, με στόχο την κάλυψη των χρόνιων κενών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί έως το τέλος της σχολικής χρονιάς που θα προβλέπει ειδική μοριοδότηση για όσους από τους χιλιάδες αναπληρωτές θελήσουν να συμμετάσχουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φράγκος: Ξένα κέντρα αφανίζουν την Ελλάδα
«Σε αφύπνιση καλεί τον Ελληνικό λαό και τους Έλληνες του εξωτερικού ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, τους οποίους και παρακινεί να αγοράσουν δημόσια περιουσία, διότι η Ελλάδα όπως αναφέρει “κινδυνεύει με αφανισμό”! Δεν είναι σχήμα λόγου - προειδοποιεί ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καύσιμα-φωτιά, στον "πάγο" σπίτια και Ι.Χ.".
Η εφημερίδα γράφει ότι "φωτιά στην τσέπη των καταναλωτών βάζει η ξέφρενη πορεία που ακολουθούν οι τιμές των καυσίμων. Από τη μια η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από 1ης Ιανουαρίου το 2017 και από την άλλη η κούρσα ανόδου του αργού πετρελαίου δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα εκτίναξης του...οικογενειακού προϋπολογισμού".

ΕΣΤΙΑ: "Η αστική τάξις που χρειαζόμαστε".
Η εφημερίδα τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής "από πού τελικώς μπορούμε να αντλήσουμε εθνική αυτοπεποίθηση και έμπνευση; Πολλοί διερωτώνται πού θα βρεθεί εθνική αστική τάξις , όπως για παράδειγμα, στον Μεσοπόλεμο, να καθοδηγήσει τις εξελίξεις και να αναλάβει την ευθύνη του λαού, σε ένα διεθνές περιβάλλον πλήρως ταραγμένο και αναθεωρούμενο από τους ισχυρούς, τους τυχοδιώκτες και τους φανατικούς".

Η ΑΥΓΗ: "Συντάξεις-εξπρές από το τέλος του 2017".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ενεργοποίηση του ΕΦΚΑ είναι γεγονός. Χθες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έθεσε σε λειτουργία τον φορέα όπου εντάσσονται εννέα ασφαλιστικοί φορείς, 4,2 εκατ. ασφαλισμένοι και 2,6 εκατ. συνταξιούχοι".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ασφαλισμένοι όλων των ταμείων ενωθείτε".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στη σφαίρα της ψηφιακής εποχής μπαίνει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας. Μέχρι το τέλος του 2017 το υπουργείο σχεδιάζει την πληρωμή όλων των εκκρεμών συντάξεων, εφάπαξ και μερισμάτων των προηγούμενων χρόνων. Από το 2018 η απονομή της σύνταξης θα γίνεται εντός τριμήνου από την υποβολή της αίτησης, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σύγχυση με τα "μπλοκάκια".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μεγάλη παραμένει η σύγχυση για το θέμα των εισφορών εργαζομένων σε έως δύο εργοδότες, που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Η σχετική εγκύκλιος δεν έχει ακόμη εκδοθεί, ενώ υψηλόβαθμα στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι ακόμη και αν εκδοθεί εντός των ημερών, πως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εργασίας, δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Έξαρση ιώσεων, θερίζει η γαστρεντερίτιδα
«Οι γαστρεντερίτιδες στη Θεσσαλονίκη χτυπούν αδιακρίτως από νήπια έως ηλικιωμένους, ενώ τα κύρια συμπτώματα τους είναι οι διάρροιες, ο πονόκοιλος και ο εμετός. Την ίδια στιγμή αυξημένα είναι και τα περιστατικά ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού, που ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους», γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Μαύρο χρήμα στη βαλίτσα του συζύγου
Η εφημερίδα αναφέρεται σε παλιό(από το 2014) δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», σύμφωνα με το οποίο «στη Βουλή βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ένας ογκώδης φάκελος με καταγγελία κατά του συζύγου της, υπαλλήλου της Πολεοδομίας Άρτας, για χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό. Ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά την προεκλογική περίοδο, όταν η κυρία Γεροβασίλη ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εργαλείο νέων ανατροπών σε συντάξεις-ασφάλιση".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το έλλειμμα του νέου ασφαλιστικού οργανισμού, που φτάνει τα 1,049 δισ. ευρώ, στρώνει το έδαφος για νέο γύρο περικοπών σε συντάξεις και παροχές, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει για το αντίθετο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πλεόνασμα απλήρωτων φόρων".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μερικές φορές οι αριθμοί μπορεί να μη λένε την αλήθεια αλλά πάντως την περιγράφουν αφοπλιστικά για όποιον θέλει να τη δει. Εν προκειμένω η αδυναμία των πολιτών να σηκώσουν το βαρύ φορτίο των φόρων προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θεοφάνεια με… «πολικές» θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα
Η εφημερίδα προειδοποιεί: «Νέο σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης, όπως επιβεβαιώνουν μετεωρολόγοι και Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Αναμένεται δραματική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμη και -8 εντός της Θεσσαλονίκης. Έτσι, το τριήμερο των Θεοφανείων θα γίνει υπό το καθεστώς κακοκαιρίας, με το Σάββατο να αναμένεται βελτίωση».

ESPRESSO: Η Μιμή δήμαρχος
«Η Μιμή Ντενίση, που έδωσε αγώνα (και) για το Πεδίον του Άρεως, θα είναι ανεξάρτητη υποψήφια για τη δημαρχία. Αφού πρωτοστάτησε στον αγώνα της «διάσωσης» για το Πεδίον του Άρεως, μαζί με τους κατοίκους της γειτονιάς της, και στη συνέχεια έγινε «Μπουμπουλίνα», φτάνοντας ακόμη και στα δικαστήρια για το κομμένο νερό του χωριού όπου βρίσκεται το εξοχικό της, στον θεολόγο, τώρα πήρε τη μεγάλη απόφαση να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά και συγκεκριμένα από τον δημαρχιακό θώκο», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Απίστευτο! Δικαστήριο βεβαιώνει πως υπάρχουν τα 600 δισ. του Σώρρα!
Η εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα της ιστοσελίδας athensreviewofbooks, σύμφωνα με το οποίο δικαστική απόφαση αναφέρει ότι «στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (Αρτέμης Σώρρας), δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (6oo.ooo.ooo.ooo), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων, με την επωνυμία “Red Panther Limited”, που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας»

KONTRANEWS: "Σε ομηρία χιλιάδες πολίτες με δεσμευμένους λογαριασμούς".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κατάσταση ομηρίας βρίσκονται σχεδόν ένα εκατομμύριο πολίτες με δεσμευμένους λογαριασμούς, εξαιτίας των οφειλών τους στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία".

STAR PRESS: Σεξ με αντάλλαγμα την πρόσληψη
«Εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις τους, μεγαλοστελέχη εταιρειών αλλά και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με ωμό τρόπο λένε σε γυναίκες, που ζητούν εναγωνίως δουλειά, ότι εκτός από υπάλληλοι θα είναι και ερωμένες τους», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "e-ειδοποιητήρια για εισφορές".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για το ύψος των εισφορών που πρέπει να καταβάλουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να λαμβάνουν εντός του τρέχοντος μηνός όλοι οι υπόχρεοι για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών (επιχειρήσεις και ιδιώτες)".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σύμφωνο" θέρμανσης για 2,5 εκατ. κτίρια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέλος στη διαμάχη των ιδιοκτητών διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες για τη θέρμανση επιχειρεί να βάλει τροπολογία στη Βουλή. Με το νέο καθεστώς δίνεται η δυνατότητα σε όποιον ιδιοκτήτη θέλει να συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου να το κάνει, χωρίς την έγκριση της πλειοψηφίας της γενικής συνέλευσης".