ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 10/1/2017._

Με αντιολισθητικές αλυσίδες άρχισαν να κυκλοφορούν κάποια από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ενώ η μετακίνηση γίνεται... μετ' εμποδίων. Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές, ήδη, τα δρομολόγια έχουν διακοπεί!


Όπως ενημέρωσε, πριν από λίγο, μέσω της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, ήδη έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων από και προς Λιβάδι, Περιστερά Αγ. Αντώνιο, Ευαγγελίστρια (Λαχανά), Ξηροχώρι, Μεσήμβρια, Μηχανιώνα, Αγ. Τριάδα, Πεύκα, Φίλυρο, Άνω Πόλη.

Με προβλήματα και μέχρις ένα ορισμένο σημείο διεξάγονται τα δρομολόγια από και προς Κηφισιά, Κρυονέρι, Πολίχνη, Άνω Ηλιούπολη, Τριανδρία, Συκιές και Σαράντα Εκκλησιές.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδης, έχει αρχίσει η εφαρμογή έκτακτων μέτρων και, αν συνεχιστεί η χιονόπτωση, τα δρομολόγια θα συνεχιστούν ως τη λήξη της βάρδιας με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από 115 οχήματα για όλη την πόλη. Στην περίπτωση που η χιονόπτωση σταματήσει, τα δρομολόγια τις νυχτερινές ώρες θα διεξάγονται από, περίπου, 250 οχήματα. Επισήμανε, ακόμη, με νόημα ότι ο Οργανισμός είχε ζητήσει εγκαίρως, από τους δημάρχους, να καθαρίσουν τους δρόμους.

Όσο για τα αραιά δρομολόγια που παρατηρούνται, υποστήριξε ότι, αυτήν την ώρα (16.30) οφείλεται στους κλειστούς, από Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, δρόμους, τα οποία κινούνται άσκοπα. Για τις καθυστερήσεις δρομολογίων το πρωί, είπε ότι πάγωνε το ειδικό υγρό του υδραυλικού συστήματος των θυρών και τα οχήματα του ΟΑΣΘ αναγκάζονταν να μπουν στον ειδικό φούρνο, για να λειτουργούν οι πόρτες, μετά από κάθε δρομολόγιο.