ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 13/1/2017._

Τρεις αλλοδαποί είναι οι δράστες πρωτότυπης κλοπής από ΑΤΜ: Τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια και τίναξαν στον αέρα το μηχάνημα, για να πάρουν 26.700 ευρώ που είχε στο εσωτερικό του!


Το ΑΤΜ ήταν τοποθετημένο σε δημοτικό κατάστημα της Ξυλούπολης. Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 34, 32 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, έκρηξη και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.

Η πρωτότυπη κλοπή έγινε τον Ιούνιο του 2016. Οι δράστες, αφού έσπασαν την πόρτα του κτιρίου, μπήκαν στο εξωτερικό και τίναξαν στον αέρα το ΑΤΜ για να κλέψουν τα χρήματα.  Μάλιστα, από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κτήριο.

Οι δύο εκ των δραστών (ο 34χρονος και ο 32χρονος) συνελήφθησαν την 14-10-2016, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής επειδή συμμετείχαν σε κλοπές και ληστείες. Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι αυτοί ήταν οι δράστες της κλοπής του ΑΤΜ.


Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.