ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 9/1/2017._

Χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρό παγετό στα ηπειρωτικά, χιόνια και σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Αναλυτική πρόγνωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού και από τη νύχτα και στην πόλη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως -02 (μείον 2) βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ έως 7 και πιθανώς 8 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -12 (μείον 12) έως -01 (μείον 1) βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο, κυρίως από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια θα ενταθούν. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές η χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές κυρίως στα βόρεια. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 και πιθανώς 8 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 10-01-2017
Καιρός: Νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς 8 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 και πιθανώς 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στα νότια. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά ο όποιος στα βόρεια θα είναι ολικός.