ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 7/1/2017._

Σοβαρά τραυματισμένοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, θύτης και θύμα καβγά που κατέληξε σε τραγωδία, την παραμονή των Φώτων, στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.


Όλα άρχισαν το πρωί της παραμονής των Φώτων, όταν καβγάδισαν δυο γείτονες: 83χρονος και 64χρονος. Ο πρώτος σήκωσε την κυνηγετική του καραμπίνα και πυροβόλησε τον δεύτερο, καθώς είχαν προσωπικές διαφορές.

Το θύμα, τραυματισμένο σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και στον δεξιό βραχίονα, αρχικά περπάτησε ως τα γειτονικά σπίτια και, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο εφημερεύον νοσοκομείο. Στη συνέχεια, ο 83χρονος κλειδαμπαρώθηκε στο σπίτι του θύματος, κρατώντας όμηρο την 84χρονη συμβία του θύματος!

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ειδικοί διαπραγματευτές και ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το πρωί της παραμονής των Φώτων, ως το μεσημέρι ανήμερα των Θεοφανείων, προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί.  Μετά από τις πρώτες ώρες, μάλιστα, είχαν αρχίσει να φωνάζουν και το όνομα της ηλικιωμένης γυναίκας, αλλά δεν έπαιρναν απάντηση!

Τελικά, αποφάσισαν να επέμβουν και, παρουσία εισαγγελέα, άνδρες των Ε.Κ.Α.Μ. εισέβαλαν στο σπίτι (το οποίο, σημειωτέον, δε διαθέτει ηλεκτροδότηση και θέρμανση), καθώς πίστευαν ότι κινδύνευε η ζωή της 84χρονης.

Κατά την επέμβαση της αστυνομίας ο 83χρονος δράστης αυτοπυροβολήθηκε, με την καραμπίνα του, στην κάτω κοιλιακή του χώρα και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος, σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού εντοπίσθηκε η 84χρονη, η οποία έφερε τραύμα στον αριστερό ώμο και μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν την καραμπίνα, ενώ βρήκαν, επίσης, ένα περίστροφο και πολλά φυσίγγια.  Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για φωτογράφιση και εξερεύνηση του χώρου.

Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.