Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ*

Ο πρώτος τελικός της χρονιάς στο βόλεϊ, δεν ηταν επιτυχημένος για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος και γνώρισε τη ήττα με 3-0 σέτ από τον Ολυμπιακό.


Η αλήθεια είναι πώς – όσο σκληρή και να είναι- ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε κρίσιμα σημεία και κυρίως εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του ΠΑΟΚ, τα οποία ήταν πολλά. Παραδόξως πολλά.

Οι τεχνικές  αναλύσεις δεν βοηθούν όταν οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.  Το πιο αρνητικό κομμάτι του παιχνιδιού για το «Δικέφαλο» ήταν τα πολλά λάθη  αφού έφτασε στο τέλος του αγώνα τα 30! Ποτέ πριν  η ομάδα του Καλμαζίδη δεν έκανε τόσα λάθη σε έναν τελικό.

Όμως όλα αυτά ανήκουν ήδη στη ιστορία, και η  πραγματικότητα του αθλητισμού, επιβάλει σε μια ομάδα να κοιτάξει το μέλλον. Μπορεί α χάθηκε εα κύπελλο, αλλά οι τίτλοι που μετράνε είναι αυτοί του πρωταθλητή και του κυπελλούχου. Όχι πώς μειώνουμε το θεσμό του Λίγκ Κάπ, αλλά πώς να το κάνουμε βρε αδερφέ, άλλη αίγλη έχει το πρωτάθλημα και άλλη το κύπελλο.

Όποιος τολμήσει και ξεγράψει την ομάδα του ΠΑΟΚ από τη διεκδίκηση τω δυο στόχων θα κάνει μοιραίο λάθος.  Γιατί όπως λέει και ο λαός μας: «Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό».

Η βασική αλήθεια είναι μία αυτή την ώρα.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα με την έλευση του Στάροβιτς. Όποιος αδυνατεί να το κατανοήσει αυτό, είναι εκτός πραγματικότητας του αθλήματος. Ξεχάστε τον ΠΑΟΚ που είδατε στον τελικό του Λίγκ Κάπ. Είναι βέβαιο πώς μα ομάδα με τη ποιότητα του «Δικεφάλου» δε μπορεί να κάνει ξανά τέτοιο παιχνίδι όταν και πάλι αρχίσουν τα νόκ αουτ και παίζονται οι τίτλοι.

H αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο παιχνίδι, αλλά παραδόξως στη συνέχεια έκανε κάποια λάθη που του στοίχησαν, και κυρίως;  Λάθη που δε συνηθίζει να κάνει. Η επόμενη μέρα θα βρεί τον ΠΑΟΚ να δουλεύει πάνω σε αυτά τα λάθη και το βέβαιο είναι πώς η ομάδα θα παρουσιαστεί καλύτερη στην συνέχεια, τώρα που θα αρχίσουν τα ματς που καίνε.

Ο σωστός δρόμος είναι μπροστά και η έλευση του Στάροβιτς θα βοηθήσει και στο σερβίς, και στο μπλοκ και στη επίθεση. Πέραν όλων αυτών  των τακτικών  εντός του γηπέδου ο Στάροβιτς θα δώσει άλλον αέρα στην ομάδα. Δεν ξέρω αν το Λίγκ Κάπ δεν ταιριάζει στον ΠΑΟΚ όπως είπε χαριτολογώντας ο Γιάννης Καλμαζίδης, αλλά αυτό που μπορώ να επαναλάβω με βεβαιότητα, είναι πως ο ΠΑΟΚ του επόμενου διαστήματος δεν θα έχει καμία σχέση με τον τωρινό.

ΥΓ1

Φυσικά και θα πρέπει α σταθούμε στην πολύ καλή εμφάνιση του Ντάντε, ο οποίος δείχνει να φορμαρίζατε τώρα που ξεκινούν τα δύσκολα, τώρα που το χρειάζεται η ομάδα περισσότερο από ποτέ. Σημειώνω και πάλι πώς η προσθήκη του Στάροβιτς, θα αλλάξει  πολλά πράγματα στους «ασπρόμαυρους» τους οποίους και θα  κάνει πολύ ανταγωνιστικούς».

ΥΓ2

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα πρέπει αρχής γενομένης από το μάτς κόντρα στην Τούρ να στηρίξει την προσπάθεια της διοίκησης , και κυρίως της ομάδας και α στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους, πως ο ΠΑΟΚ είναι εδώ έτοιμος να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει.

Ό Γιάννης Χατζηιωαννίδης είναι δημοσιογράφος της TV100