Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ*


Η ικανότητα του ΠΑΟΚ  να... αυτοκαταστρέφεται και να βρίσκει απίστευτες αφορμές για να βρίσκεται σε διαδικασία εσωτερικής κρίσης είναι μοναδικό φαινόμενο.


Και τώρα που συνεχίζονται και μάλιστα σε υψηλούς τόνους οι κουβέντες για τις μεταγραφές που έγιναν (και το πότε έγιναν) και αυτές που δεν έγιναν, και αυτές που θα γίνουν, το νέο αντικείμενο διαμάχης αποτελεί η φυγή του Ροντρίγκεζ και το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. 

Τα social media αποτελούν ένα καλό πεδίο αντιπαράθεσης για οπαδούς του Δικεφάλου και για ειδικούς που αναπροσδιορίζονται ως οι ειδικοί που λύσουν το θέμα. 

Ο ΠΑΟΚ έκανε κοντά 10 κλασικές ευκαιρείς για γκολ, δεν σκόραρε, γνώρισε ήττα στη έδρα του και απομακρύνθηκε από τις πρώτες θέσεις. Αυτό δεν σε αρέσει σε κανέναν αλλά το θέμα είναι τι κάνει για αυτό ο επίσημος ΠΑΟΚ. Ή μάλλον τι δεν κάνει Όλοι γνωρίζου το πρόβλημα αλλά κανείς δεν το επιλύει 

Συν τους άλλοις ο Ιβάν Σαββίδης θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι ποδοσφαιριστές που κάνουν την διάφορα κοστίζουν. Ένα καλό παράδειγμα για τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποτελεί ο Σωκράτης Κόκκαλης, Ο οποίος είχε εντυπωσιάσει είναι αλήθεια, όταν έφερε στο Καραισκάκη Ριβάλντο και Τζιοβάνι. Και Καρεμπέ φυσικά λίγο αργότερα. 

Τέτοιους παίκτες πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει αυτό ο κ. Σαββίδης, τόσο το καλύτερο και για τον ιδιο και για την ομάδα. 

Με το κάνεις πολλές μεταγραφές, που στη ουσία δεν ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα, ουσιαστικά κάνεις μια τρύπα στο νερό. Δεν είναι δικαιολογία δηλαδή να λες πώς ο ένας παίκτης κοστίζει πολλά και για τον άλλον πρέπει α πληρωθεί  και η ομάδα. Οι μεγάλες ομάδες έτσι γίνονται. Με μεγάλους παίκτες. Πιστεύει κανείς για παράδειγμα, πώς η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ θα έπαιρνε ντάμπλ, αν δεν είχε Κουρέτα, Γκόμεζ, Σαφράνοβιτς και Σεπέδα; Όχι βέβαια.  Τα γράμματα είναι απλά Οι μεγάλοι παίκτες φέρουν τίτλους.

Και στο δια ταύτα ει ναι κρίμα για έναν άνθρωπο που έσωσε τον ΠΑΟΚ από πολλά δεινά, να λοιδορείται κατά αυτό τον τρόπο από μερίδα οπαδών.

Τα  ποστ στο διαδίκτυο είναι καθημερινό φαινόμενο. Υπάρχουν οπαδοί που τάσσονται  κατά του μεγαλομετόχου την ώρα που υπάρχουν και ΠΑΟΚτσήδες που θεωρούν πως ο κύκλος βασικών ποδοσφαιριστών έκλεισε και δεν θα ήταν αρνητικοί σε πιθανότητα αποχώρησης εδώ και τώρα. Βέβαια η ήττα από τον ΠΑΣ δεν σημαίνει αυτόματα ότι ο ΠΑΟΚ είναι  μια κακή ομάδα. Όχι βέβαια. Εξακολουθώ και πιστεύω μετα βεβαιότητας πώς η ομάδα του Ιβιτς παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και πως αργά ή γρήγορα θα πάρει αυτό που της αξίζει.  Θα έρθουν σύντομα και τα αποτελέσματα που επιθυμεί ο κόσμος.

Δεν έχει κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μακριά από την κορυφή  στο φετινό πρωτάθλημα όπου παρά τις πολύ  καλές της εμφανίσεις, η βαθμολογική συγκομιδή είναι αρνητική σε σχέση με το ποδόσφαιρο που παίζει. Εκεί που η ομάδα έδειχνε να παίρνει φόρα, ήρθε αυτή η εκτός λογικής ήττα να επαναφέρει την μουρμούρα και τη γκρίνια. Όσες ατέλειες και αν διορθωθούν στο ρόστερ τώρα, έχω την εντύπωση πώς δεν διορθώνεται το λάθος της μη απόκτησης ενός μεγάλου σέντερ φορ και παικτών που θα ανέβαζαν επίπεδο τον ΠΑΟΚ.

Προ ετών με Γκαρσία, Λίνο, Κοντρέρας, Βιερίνια, Μουσλίμοβιτς στην σύνθεση του, ο ΠΑΟΚ πήγε για πρωτάθλημα. Εσείς πιστεύετε πώς  σήμερα, η ομάδα έχει έναν τέτοιο ισάξιο με αυτούς ποδοσφαιριστή στις τάξεις της;

ΥΓ1

Δεν είναι κακό να μαθαίνει κανείς όσο ισχυρός και να είναι. Το επαναλαμβάνω. Οι μεταγραφές που θα γίνουν θα πρέπει να είναι μεταγραφές που σε ανεβάζουν επίπεδο.  Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γίνουν.

ΥΓ2

Το γκολ είναι βασικά θέμα ικανότητας. Μην τρελαθούμε δηλαδή. Είπαμε η τύχη  παίζει ρόλο, αλλά η ικανότητα είναι ικανότητα.

* O Γιάννης Χατζηιωαννίδης είναι δημοσιογράφος της TV100