[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Σώρρας και πρέσβης μονοπωλούν το ενδιαφέρονΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 5/1/2017._

Το θέμα των περίφημων ομολόγων του Σώρρα γίνεται, σήμερα, πρωτοσέλιδο, κάνοντάς σε να απορείς πώς υπάρχουν άνθρωποι που «τρώνε τέτοιο παραμύθι»... Επίσης υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της δολοφονίας του πρέσβη Αμοιρίδη.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΑΣΥΔΟΤΟΣ ο Σώρρας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σοβαρές ευθύνες ουκ ολίγων φορέων της (κατ΄ευφημισμόν συντεταγμένης) Πολιτείας ανακύπτουν πλέον για το "φαινόμενο Σώρρα", το οποίο αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις για χιλιάδες, είτε εύπιστους είτε απελπισμένους , Έλληνες".

ΕΘΝΟΣ: "Ψηφιακός σύμβουλος για "κόκκινα" δάνεια".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ειδική ηλεκτρονική ιστοσελίδα, με οικονομολόγους και νομικούς που θα δίνουν απαντήσεις και συμβουλές online σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις για τη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων τους, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το νέο πληροφοριακό σύστημα θα στηρίξει το έργο των 30 Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πάνε να κάνουν τον Σώρρα Έλληνα Τραμπ
Η εφημερίδα εξιστορεί το πώς ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε μήνυση κατά του Σώρρα κι έτσι προέκυψε η ευνοϊκή για τον δεύτερο δικαστική απόφαση, που αναγκάζει όσους αμφισβητούν τα ομόλογά του να αποδείξουν πως δεν υπάρχουν!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φρενοκομείο με τα ....ομόλογα Σώρρα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "στα χρόνια της κρίσης και της απελπισίας ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε ως ένας σύγχρονος "Μεσσίας", ο οποίος υποσχόταν ότι με 600 δισεκατομμύρια θα βάλει μία και καλή τέλος στο χρέος της Ελλάδας. Για να γίνει πειστικός ήθελε από την πρώτη στιγμή να εμφανίζει δικαστικά έγγραφα που φαινομενικά αποδείκνυαν την ορθότητα των υποσχέσεών του".

ΕΣΤΙΑ: "Τα καύσιμα δείχνουν το αδιέξοδο. Η άνοδος της τιμής πλήττει ολόκληρη την οικονομία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο ήδη εξουθενωμένος από την κρίση μικρομεσαίος επιχειρηματίας, αγρότης κλπ επωμίζεται πλέον αυξημένο κόστος για την μεταφορά των προϊόντων του, τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας. Η πολλάκις τρωθείσα ανταγωνιστικότης των εξαγωγικών εταιρειών δέχεται ένα ακόμη -μονίμου χαρακτήρος -πλήγμα".

Η ΑΥΓΗ: "Διαφάνεια στα χειρουργεία".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και βέλτιστης λειτουργίας της λίστας χειρουργείου, με σκοπό τη διαφάνεια, την ισότητα και τη μείωση των χρόνων αναμονής στις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Χίλιοι Ράμπο για τη μαύρη εργασία".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "σταδιακή λειτουργία 11 Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) μέχρι το τέλος του 2017 σχεδιάζει η κυβέρνηση. Εκτός από την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, προβλέπει η δημιουργία "ηλεκτρονικού επιθεωρητή" εργασίας μέσω της δικτύωσης της Γ.Γ. Εσόδων , του ΟΑΕΔ και του Σώματος Επιθεώρηση Εργασίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παγίδα η μεγάλη αύξηση των εισφορών".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "προβληματισμός ...εκ των υστέρων για το ενδεχόμενο ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 να μην επιτευχθεί, λόγω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων απόκρυψης εισοδήματος και εισφοροδιαφυγής από τους ελεύθερους επαγγελματίες με την έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος καταβολής των εισφορών τους, επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ολικός παγετός για τέσσερις ημέρες
«Πολικές θερμοκρασίες, πυκνές χιονοπτώσεις και ισχυροί παγετοί θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού από σήμερα. Στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος για τέσσερις ημέρες θα βρίσκεται κάτω από το μηδέν σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ενώ σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία θα πέσει στους -20 βαθμούς Κελσίου», γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Τα ΄σπρωξαν όλα έξω
«Νυν και πρώην βουλευτές, διαθέτουν αποταμιεύσεις σε ξένες τράπεζες, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των Πόθεν Έσχες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα μέτρα και ανατροπές στην αντιλαϊκή ατζέντα του 2017".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σειρά αναδιαρθρώσεων, με άξονα την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και την αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕ, στο πλαίσιο γεωπολιτικών ανταγωνισμών και οξυμμένων ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων, περιλαμβάνει το "πρόγραμμα εργασίας" της Κομισιόν για το 2017".

ΤΑ ΝΕΑ: "Σέρνουν την αξιολόγηση, ξορκίζουν τις εκλογές".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στους δικούς της ρυθμούς φαίνεται να κινείται η κυβέρνηση σχετικώς με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να σπεύσει, ασχέτως αν η οικονομία βουλιάζει. Τα ορόσημα για να κλείσει επιτέλους η διαπραγμάτευση παρακάμπτονται το ένα μετά το άλλο, ενώ ταυτόχρονα ξορκίζουν τις εκλογές που φοβούνται".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Ο κόφτης είμαι εγώ
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η κυβέρνηση φιλοδοξεί να καταστήσει σαφές ότι, παρά τη μακρά περίοδο επικέντρωσης στα ζητήματα της «υψηλής πολιτικής» των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για την εφαρμογή της συμφωνίας, επιστρέφει στην εσωτερική πολιτική σκηνή και είναι αυτή που κυβερνά και παίρνει αποφάσεις με γνώμονα όσο είναι δυνατόν την ανακούφιση όσων πλήττονται από τα έξι χρόνια μνημονίων. Άλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες πριν από τις γιορτές είχε δηλώσει πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι το 2017 να αλλάξει η ατζέντα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κύκλωμα ναρκωτικών έκρυβε χασίς σε τρόφιμα
«Μέσα σε εμπορεύματα οικοσκευής και βρώσιμων προϊόντων μετέφεραν τα φορτία της ακατέργαστης κάνναβης στην Γερμανία, τα μέλη της οργανωμένης σπείρας, με διεθνή δράση, που εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Γερμανίας, καθώς και την Δίωξη Ναρκωτικών της Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Χρυσές λίρες πίσω από το φόνο του πρέσβη
Η εφημερίδα φιλοξενεί μαρτυρίες γνωστών και γειτόνων του πρέσβη, σύμφωνα με τις οποίες είχε κληρονομήσει μεγάλη περιουσία, θεωρώντας ως κίνητρο της δολοφονίας του τα χρήματα.

KONTRANEWS: "Φουντώνει το ρεύμα υπέρ της δραχμής!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η μεγάλη ανατροπή που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις σε επίπεδο κοινωνίας για το ευρώ και την Ευρωζώνη δρομολογούν ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής".

STAR PRESS: Ήθελε να τη χωρίσει και τον σκότωσε
Στην εφημερίδα μιλά η οικιακή βοηθός της μητέρας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, η οποία φροντίζει την υπέργηρο κ. Αμοιρίδου, καθώς η ίδια δεν γνωρίζει, ακόμη, για τη δολοφονία του γιου της.

Επίσης, μια εφημερίδα ασχολείται με το θάνατο γνωστού τραγουδιστή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υψηλότερα ο τουρισμός".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "κρεσέντο ζήτησης για το ελληνικό τουριστικό προϊόν και το 2017 από τους πολίτες των χωρών της Ευρώπης, που αναζητούν έναν ασφαλή προορισμό για να περάσουν ήσυχες θερινές διακοπές, καταγράφει έρευνα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Εισφορές - λαιμητόμος
«Μετά από οκτώ και πλέον μήνες από την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου, οι υπηρεσίες του νεοσύστατου ΕΦΚΑ, δεν θα έχουν όπως ακριβώς συνέβαινε με τις προηγούμενες υπηρεσίες των καταργηθέντων φορέων, τη δυνατότητα να υπολογίσουν τις συντάξεις, για όσους υπέβαλαν ή θα υποβάλλουν αιτήσεις από 13/5/2016 και μετά», γράφει η εφημερίδα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Αυτογκόλ με 13 νέα προαπαιτούμενα
Η εφημερίδα τονίζει: “Μια σειρά από δύσκολες παρεμβάσεις στο εργασιακό, στα προνοιακά επιδόματα, στα «κόκκινα» δάνεια και στις αποκρατικοποιήσεις, που ήταν μέρος μελλοντικών διαπραγματεύσεων, εντάσσεται πλέον στη 2η αξιολόγηση. Η νέα αυτή «γενιά» από προαπαιτούμενα προστίθεται στα δεκάδες μέτωπα που ήδη είχαν οριστεί για τη 2η αξιολόγηση, όπως ο πολυετής φοροπολαπλασιασμος με στόχους και μέτρα έως το 2021 για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, τα ειδικά μισθολόγια και η απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων. Μεγαλώνει, όμως, παράλληλα και ο λογαριασμός των δημοσιονομικών μέτρων, ενώ παραμένει στο τραπέζι η μείωση του αφορολογήτου μαζί με την παράταση του δημοσιονομικού «κόφτη».”

ΜΕΤΟΧΟΣ: Τι δείχνει το... ποτήρι

«Το ερώτημα για την κατάσταση του... ποτηριού της οικονομίας είναι το κυρίαρχο στις πρώτες ημέρες του 2017. Απ’ τη μια πλευρά, είναι ορατά τα σημάδια βελτίωσης σε σχέση με το ιδιαίτερα ταραγμένο πρώτο εξάμηνο του 2015, κάτι που αποτυπώνεται και σε μια σειρά από βασικούς οικονομικούς δείκτες. Απ’ την άλλη, όμως, η βελτίωση είναι ιδιαίτερα ασταθής, όπως επίσης δείχνουν άλλοι δείκτες», επισημαίνει η εφημερίδα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]