ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 28/1/2017._


Πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, αν και δύσκολα, ο Άρης, με ένα γκολ του Μιλούνοβιτς στο ξεκίνημα του αγώνα και συνεχίζει την πορεία του προς τη Σούπερ Λιγκ.


Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους ποδοσφαιριστές των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι ήλεγχαν σχετικά εύκολα τον ρυθμό του αγώνα(ακόμη κι όταν τα πλάνα άλλαξαν όταν από το παιχνίδι αποχώρησε νωρίς τραυματίας ο Τάτος -στο 24’), Ο Διούδης δεν… ίδρωσε τη φανέλα του ως το 45'. Μάλιστα στο φινάλε του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να σκοράρουν ξανά, όμως ο Δερμιτζάκης σταμάτησε την κεφαλιά του Ιντζίδη.

Ο ΟΦΗ έδειξε επιθετικές διαθέσεις στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου, αλλά γρήγορα οι παίκτες του Άρη επέβαλλαν και πάλι το… παιχνίδι τους και μάλιστα στο 58’ ο Μπαργκάν έχασε μία απίστευτη ευκαιρία να πετύχει γκολ(σούταρε από πολύ καλή θέση και κατάφερε να στείλει την μπάλα... πλάγιο άουτ)!

Πάντως από το 60’ και μετά οι Κρητικοί άσκησαν πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων και μάλιστα στο 62’ σκόραραν (ο Ιντζίδης έδιωξε πάνω στον Καράμπελα και η μπάλα μπήκε στα δίχτυα), όμως σωστά ο διαιτητής Αρετόπουλος το ακύρωσε, καθώς ο Παντίδος που συμμετείχε στην φάση ήταν εκτεθειμένος.

Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στο 68’ σε μαρκάρισμα του Μπούρμπου στον Χαντί(ήταν πέναλτι), και γενικά έδειχναν περισσότεροι διάθεση από τους παίκτες του Άρη, οι οποίοι προβληματίστηκαν από την πίεση των φιλοξενούμενων.

Οι προπονητές

«Έχουμε μία σειρά από δύσκολα ματς. Την Πέμπτη έχουμε τον επαναληπτικό και την Κυριακή παίζουμε στη Λαμία. Ακολουθεί ο Απόλλωνας, δύο ματς που δεν θα έλεγα ότι θα κριθεί η άνοδος, αλλά είναι σημαντικά. Εκτίμησή μου είναι ότι σε ένα μήνα που θα έρθουμε ξανά εδώ για να παίξουμε θα είμαστε πρωτοπόροι», δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπαδφόπουλος, είπε:  «Εγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με δύο πολύ καλές ομάδες που δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Το ματς ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Άρη και στην πρώτη φάση δεχθήκαμε γκολ. Στη συνέχεια ισορροπήσαμε το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος ήμασταν η ομάδα που προσπάθησε περισσότερο να σκοράρει. Οι παίκτες έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Με προβληματίζει όμως ότι ενώ στο δεύτερο μέρος παίζαμε στο μισό γήπεδο, δεν βγάλαμε πολλές φάσεις. Υπάρχει μία στεναχώρια επειδή η ομάδα έχει μείνει πίσω. Ηρθα όμως γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Στο τέλος του 1ου γύρου θα έχουμε μειώσει σημαντικά τη διαφορά, για να κάνουμε την προσπάθεια μας μετά».

Οι συνθέσεις:

Άρης (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος, Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Καράμπελας, Παυλίδης, Ανάκογλου (77′ Τζανακάκης), Τάτος (24′ Νέτο), Μπαργκάν, Μιλούνοβιτς (67′ Ντούνης), Ίλιτς.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κομεσίδης, Παντίδος, Κώτσιος, Κοιλιάρας, Νάστος, Αντουκόρ (56′ Μητρόπουλος), Πάγκαλος (56′ Ράντι), Μιλοσάβλιεβ (85′ Όγκμποε), Χαντί, Βουό.