ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 20/1/2017._


Δυο... μασκοφόρους που είχαν εισβάλει, χθες τα ξημερώματα, στην είσοδο πολυκατοικίας στην Τούμπα, με σκοπό να διαρρήξουν διαμερίσματα, εντόπισαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Οι δυο νεαροί, με το που είδαν τους αστυνομικούς το ΄βαλαν στα πόδια. Ο ένας κατάφερε να ξεφύγει, όμως ο δεύτερος, μετά από σύντομη καταδίωξη ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Μάλιστα, πάλεψε με τους αστυνομικούς για να καταφέρει να διαφύγει.

Πρόκειται για 29χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απείθεια, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και πλαστογραφία.

Οι δράστες παράτησαν στην είσοδο της πολυκατοικίας ένα σάκο που περιείχε διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Επίσης, όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για απείθεια, κλοπή και παραβίαση περιορισμού διαμονής κατ’ εξακολούθηση, καθώς και ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για ληστεία.

Ο 29χρονος θα οδηγηθεί, σήμερα, στον εισαγγελέα.