ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 22/1/2017._

Το θέμα της αξιολόγησης αλλά και το «πόδι» που βάζει η κυβέρνηση στον ΔΟΛ είναι από τα βασικά θέματα, σήμερα, στις εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: « " Η πρότασή μας για να κλείσει η αξιολόγηση"».

Συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου δημοσιεύει η εφημερίδα, στην οποία  «ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα και στέλνει μήνυμα πως δεν πρόκειται να γίνει εκ των προτέρων νομοθέτησή τους.  Ο υπουργός επισημαίνει ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης θα πρέπει να περιέχει μια συμφωνία-πακέτο για τα δημοσιονομικά και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.  Και τέσσερις ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup υπογραμμίζει πως «κανένας δεν θέλει να δει την αναβίωση του 2015» και επαναλαμβάνει πως το 1% του πλεονάσματος θα πρέπει να πάει για μείωση φόρων και εισφορών».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: « Ναι σε όλα ή εκλογές!»

Η εφημερίδα γράφει: «Συμφωνία μέσα στον Φεβρουάριο με προληπτικά δημοσιονομικά μέτρα ή νέα κρίση με τους δανειστές και πρόωρες εκλογές είναι οι δύο επιλογές που έχει μπροστά της η κυβέρνηση. Διαλέγει και παίρνει, ωστόσο θα πρέπει να αποφασίσει το συντομότερο, πιθανότατα στο Εurogroup της 26ης Ιανουαρίου».

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα.Τη Δευτέρα η απόφαση της εξεταστικής »

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «στοιχεία και αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από πολιτικά πρόσωπα, τραπεζικά στελέχη και επιχειρηματικούς παράγοντες καταγράφει, πέραν των σαφέστατων πολιτικών ευθυνών, το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Το πόρισμα, που ψηφίζεται αύριο από την Επιτροπή, αναφέρεται στα «δανεικά κι αγύριστα» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ από το 2001, που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης στον πακτωλό χρημάτων που αποσπούσαν από τις τράπεζες, χωρίς εγγυήσεις και εξασφαλίσεις, οι γνωστοί ή επίδοξοι «Κροίσοι» του Τύπου».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Άγριο χέρι στην περιουσία

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: “Οικόπεδα, σπίτια, Ι.Χ., κτήματα, αποθήκες, καταθέσεις, τιμαλφή, πίνακες, μέχρι και κινητά! «Μεγάλος αδελφός» καταγράφει, ελέγχει και φορολογεί ό,τι κινείται”.

Η ΕΠΟΧΗ: « Αν θα αντάξει το σκοινί, θα φανεί στο Γιούρογκρουπ»

Η εφημερίδα τονίζει: «Παρά τις προσπάθειες του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, κ. Ντ. Κόλμπεργκ, δεν φαίνεται να είναι πολλοί αυτοί που έχουν πειστεί ότι οι πολλές και αισθητά διαφορετικές δηλώσεις του κ. Σόιμπλε για τη θέση του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν περιείχαν αντιφάσεις. Αντίθετα, αυτό που έγινε σαφές ήταν ότι υπήρξε (και ίσως υπάρχει σε ένα βαθμό ακόμα) πραγματικό πρόβλημα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σε τεντωμένο σκοινί η χώρα »

«Η κυβέρνηση καλείται να πορευτεί σε Συμπληγάδες, μεταξύ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ενώ το Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνεται πλέον ότι πρέπει να προβεί σε νέες παραχωρήσεις, οι οποίες ωστόσο συνεπάγονται μεγάλο πολιτικό κόστος», γράφει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: « Προς ακυβερνησία ολοταχώς»

H εφημερίδα επισημαίνει: “Εξαντλούνται καθημερινά οι αντοχές! Πάντα ζεστά τα εκλογικά σενάρια που «ξορκίζει» το Μαξίμου Πότε και πού είπε ο Τσίπρας πως «ακόμα και αν οι δημοσκοπήσεις μάς δείχνουν στο 1%, εγώ θα συνεχίσω» Σταθερά ισχυρό προβάδισμα για τη ΝΔ, αλλά...  Κινούμενη άμμος και στο βάθος «κυβέρνηση τεχνοκρατών»”.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS: «Το δίδυμο της φωτιάς.Ο Τράμπ ορκίστηκε-Η Μεϊ ξεκίνησε το Brexit »

Όπως γράφει η εφημερίδα «άναψε φωτιές με το καλημέρα ο Ντόναλντ Τραμπ. Αμέσως μετά ην ορκωμοσία του ως ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Μίλησε κατά του πολιτικού κατεστημένου που φρόντισε τα πάντα εκτός Αμερικής αλλά δεν προστάτεψε την Αμερική και το λαό της. Υποσχέθηκε ότι η εξουσία από σήμερα θα ανήκει στον αμερικανικό λαό και όχι στην γραφειοκρατία της Ουάσινγκτον».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: « Στο πόδι η μικρομεσαία αγροτιά κλιμακώνει τον αγώνα επιβίωσης»

«Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν πριν από τρεις περίπου μήνες, με κατά τόπους αγωνιστικές δράσεις, οι μικρομεσαίοι αγρότες. Από αύριο, Δευτέρα, αρχίζουν να στήνουν ισχυρά μπλόκα σε όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων» τονίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Απλήρωτοι συμβασιούχοι και κινητικότητα με... ελευθέρας

Σύμφωνα με την εφημερίδα «νέο φιτίλι στην αντιπαράθεση κυβέρνησης, δημάρχων και εργαζομένων στους ΟΤΑ βάζουν οι ρουσφετολογικές ρυθμίσεις για τους 3.000 και πλέον συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων, καθώς και για την εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας δημοτικών υπαλλήλων. Ωστόσο μέχρι στιγμής οι συμβασιούχοι παραμένουν απλήρωτοι, καθώς το ελεγκτικό συνέδριο δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Η παράδοση του ΔΟΛ»

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «κάθε φορά που ο Σταύρος Ψυχάρης ήθελε να περάσει ένα μήνυμα στο Μαξίμου, ο Βασίλης Μουλόπουλος παρκάριζε το αυτοκίνητό του στην είσοδο των γραφείων του ΔΟΛ και η φρουρά του τον οδηγούσε αμέσως στο γραφείο του εκδότη».

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Ξανά σε ναρκοπέδιο »

Η εφημερίδα γράφει: «Τη Δευτέρα συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το συμβούλιο διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την εξειδίκευση των κανόνων που θα ισχύσουν στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Η διαδικασία ξεκλείδωσε τον Δεκέμβριο μετά την επιστολή του έλληνα υπουργού Οικονομικών».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Απάτη με τα pos και το "πλαστικό" χρήμα »

Σύμφωνα με την εφημερίδα «εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο καταλήγουν στις τσέπες απατεώνων! - Με POS που ήταν συνδεδεμένα με Βουλγαρική τράπεζα οι επιτήδειοι παρέκαμπταν τα capital controls και την Εφορία».

TO ΧΩΝΙ: Σοκ στους Μητσοτάκηδες : Τους καρφώνει μια δικιά τους!

“Η υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει: √ «Η Siemens έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση της πολιτικής σταδιοδρομίας του Κώστα Μπακογιάννη». √ «Η Siemens ανέλαβε τη χρηματοδότηση του γάμου του και τον εξοπλισμό των οικιών και των γραφείων τόσο του ιδίου όσο και της ευρύτερης οικογένειάς του»”, γράει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Θεσσαλονίκη ΔΕΝ είναι «πρωταθλήτρια» στα ναρκωτικά

“Τελικά είναι η Θεσσαλονίκη «πρωταθλήτρια» στην κατανάλωση ναρκωτικών, όπως ισχυρίζονται άρθρα που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα; Η Σοφία Βελούτσου, υπεύθυνη για την επίμαχη έρευνα που προκάλεσε αρνητική δημοσιότητα για την πόλη μας το 2014 και ξανά ανακαλύφθηκε πρόσφατα, εξήγησε στον «Τ.Θ». ότι η Θεσσαλονίκη σε καμία από τις κατηγορίες κατανάλωση ναρκωτικών δεν σημείωσε πρωτιά”, ξεκαθαρίζει η εφημερίδα.

DOCUMENTO: «Πρώτος Θέμος! Πώς. Πόσα. Από ποιους»

«Οικονομική μπάμπουσκα με παράνομες δανειοδοτήσεις αποκαλύπτει το πόρισμα της επιτροπής της Βουλής για τους μετόχους της εφημερίδας Πρώτο Θέμα», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

REAL NEWS: « Φρένο Μοσκοβισί σε Σόιμπλε και ΔΝΤ »


Ο Πιέρ Μοσκοβισί δηλώνει στην εφημερίδα: «Η χώρα ανακάμπτει αργά, αλλά πηγαίνει καλύτερα, επιτέλους. Θα πρέπει να αναγνωριστούν οι προσπάθειές της και δεν πρέπει να παραδοθούμε στην πρόκληση ορισμένων που ζητούν ολοένα και περισσότερα μέτρα ή επιπλέον σφίξιμο του ζωναριού. Είναι φυσιολογικό να ζητάμε η Ελλάδα να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, αλλά μόνο τις δεσμεύσεις της. Όχι διαρκώς επιπλέον απαιτήσεις».