ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 26/1/2017._
Παράγινε το κακό στην πλατεία Ροτόντας, που έχει μετατραπεί σε πιάτσα τοξικομανών. Τα ξημερώματα πέσαν πιστολιές με θύμα νεαρό αλλοδαπό.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το αιματηρό επεισόδιο έχει να κάνει με το εμπόριο ναρκωτικών που ανθεί στην πλατεία. Ο δράστης παραμένει άγνωστος, ενώ το θύμα, ένας 24χρονος αλλοδαπός διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύεται, φέροντας τραύματα σε θώρακα, οσφυϊκή χώρα και αριστερό μηρό. Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.

Έχει πάνω από έναν χρόνο που η "πιάτσα" των τοξικομανών της Ναυαρίνου, μετά από επιχειρήσεις της αστυνομίας, "μεταφέρθηκε" στο χώρο γύρω από το μνημείο - ναό της Ροτόντας. Από τότε βαποράκια πουλούν, συνεχώς, ναρκωτικά (κυρίως χασίς) σε τοξιμομανείς, ακόμη και υπό το φως του ήλιου.

Η αστυνομία επιχειρεί, κάθε δύο με τρεις ημέρες, στην περιοχή, μαζεύοντας όσους βρίσκει, όμως πλέον τα κυκλώματα των εμπόρων του θανάτου γνωρίζουν την κατάσταση και τροφοδοτούν τα "βαποράκια" με μικροποσότητες χασίς. Έτσι, δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αδίκημα που να επιτρέπει την προφυλάκισή τους κι όλοι αυτοί ξαναβρίσκονται στους δρόμους για να συνεχίσουν τη "δουλειά".

Το θέμα είχε φθάσει ως το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Εκεί έγιναν διάφορες προτάσεις, κυρίως από την αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, όμως δεν έχει υιοθετηθεί ούτε μία δράση προς το παρόν.