Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ*


Μπορεί η Ferrari  να έχει γίνει η πρώτη ομάδα της Formula 1 που ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του νέου μονοθέσιου της, όμως η ιταλική ομάδα δεν αποφάσισε ακόμη τι θα γίνει με τους οδηγούς της. 


Στο Fiorano στις 24 Φεβρουαρίου θα κάνει την εμφάνισή του το νέο μονοθέσιο , κάτι που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα πατήσει στην πίστα για πρώτη φορά τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη.

Το τελικό όνομα του αυτοκινήτου δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά το όνομα του project είναι «668».

Στο μεταξύ ο αρχηγός της Ferrari, Sergio Marchionne, δεν είναι καθόλου βέβαιος για το άμεσο μέλλον των Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel, ωστόσο παρότρυνε την ομάδα να τους δώσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο το 2017. Μάλιστα, τόνισε πως η επόμενη χρονιά θα είναι κρίσιμη για την Scuderia, αφού δεν είναι σίγουρος για το αν θα είναι είτε ο Raikkonen είτε ο Vettel στην Ferrari το 2018. 

Ο  Raikkonen ήταν στα καλύτερα του το 2016 άλλα κανείς δεν ξέρει αν θα θέλει να καταφέρει κάτι περαιτέρω το 2017. Σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του Vettel, είναι νωρίς ακόμη να  συζητηθεί μια που ο Φέτελ θα πρέπει να νιώσει  άνετος με το νέο μονοθέσιο . 

Σχετικά με την τεχνική ομάδα, η αποχώρηση του James Allison, o οποίος αντικαταστάθηκε από τον Mattia Binotto, ήταν ένα δυνατό χτύπημα για την Ferrari. O Marchionne μάλιστα απέρριψε τις φήμες πως ο Paddy Lowe ετοιμάζεται να γίνει μέλος της ιταλικής ομάδας.