[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Η απόφαση του Eurogroup εγκλωβίζει την κυβέρνησηΑΘΗΝΑ, 6/12/2016._ Στα "αρνητικά" της χθεσινής απόφασης του Eurogroup,  αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα, σε επιχειρηματίες στο Δημαρχείο της Μεταμόρφωσης.


«Το τεράστιο πρόβλημα της απόφασης του Eurogroup, που είναι απόρροια μιας άλλης απόφασης, που λήφθηκε το Μάιο του 2016, είναι ότι εγκλωβίζει την ελληνική κυβέρνηση σε μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%. Έχουμε, δηλαδή, ένα εξαιρετικά ασφυκτικό πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο πηγαίνει πολύ πέρα από το  2018» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε δε, ότι «δεν μπορέσαμε ποτέ αξιόπιστα, ως χώρα, να πάμε στην Ευρώπη και να πούμε εμείς κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, υλοποιούμε το πρόγραμμα ως προς το διαρθρωτικό του σκέλος, χωρίς αστερίσκους. Δώστε μας εσείς τώρα, λίγο παραπάνω δημοσιονομικό χώρο».

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι «αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση. Το 3,5% είναι ένα πολύ ασφυκτικό πλαίσιο για να μπορούμε να κάνουμε πιο τολμηρά πράγματα στη φορολογία».

Ωστόσο υπογράμμισε ξανά την αποφασιστικότητά του να κινηθεί στην κατεύθυνση της μείωσης της φορολογίας και επανέλαβε ότι «χρειαζόμαστε μια Συμφωνία Αλήθειας και ειλικρίνειας στις σχέσεις που διέπουν το κεντρικό Κράτος, τις φορολογικές αρχές και την επιχειρηματική κοινότητα». Υποστήριξε δε ότι η μείωση της φορολογίας θα συμβαδίζει με την φορολογική συμμόρφωση.

Εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι όταν προκηρυχθούν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει. Άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας: «Μπορεί πράγματι η ανάκαμψη να είναι απότομη και να μας εκπλήξει όλους ευχάριστα. Δεν θα έρθει, όμως, η ανάκαμψη με αυτήν την κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση, κατά βάθος δεν πιστεύει στην ελληνική οικονομία και για τις όποιες διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που είναι σύμφωνες με την υποστήριξη  του επιχειρείν. Τις υλοποιεί με πολύ μεγάλη δυσκολία, χωρίς να τις πιστεύει και ταυτόχρονα, βάζοντας η ίδια προσχώματα στην πολιτική, την οποία καλείται να υπακούσει».

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε και το πλαίσιό του για τις επενδύσεις: «Αν δεν υπάρχει πλούτος, δεν μπορεί και να συντηρηθεί το Κράτος. Δεν μπορούν να πληρωθούν μισθοί, δεν μπορούν να πληρωθούν συντάξεις. Και ο πλούτος παράγεται μέσα από τις επενδύσεις. Εγώ χρησιμοποιώ τον όρο ιδιωτικές επενδύσεις, όχι ξένες επενδύσεις. Οι ξένες επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες και απαραίτητες αλλά δεν θα λύσουν από μόνες τους το πρόβλημα. Αυτό, το οποίο με ενδιαφέρει είναι το τι θα σας κάνει  να υλοποιήσετε ένα επενδυτικό σχέδιο, το οποίο μπορεί να έχετε στα σκαριά γιατί βλέπετε ένα άνοιγμα στην αγορά».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]