ΣΟΦΙΑ, 10/12/2016._ Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό ενός φορτηγού τρένου που προκάλεσε έκρηξη στο χωριό Χιτρίνο της βορειοανατολικής Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν περίπου 20 κτίρια, ανέφερε η αστυνομία.


Τουλάχιστον τρία από τα θύματα παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και ο αριθμός τους πιθανότατα θα αυξηθεί, σύμφωνα με τις αρχές.

"Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλα θύματα", δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος επισκέφθηκε το χωριό, που βρίσκεται περίπου 280 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Σόφια και όπου κατοικούν περίπου 800 άνθρωποι.

Επτά από τις δεξαμενές του τρένου, το οποίο μετέφερε προπάνιο-βουτάνιο και προπυλένιο, εκτροχιάστηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού, κτύπησαν γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και τυλίχθηκαν στις φλόγες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Εταιρίας Σιδηροδρομικών Υποδομών Μίντσο Λάμπρεφ.

"Δύο εκρήξεις έχουν προκαλέσει σοβαρή πυρκαγιά και κατέστρεψαν τουλάχιστον 20 κτίρια. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες... πολλοί υπέστησαν εγκαύματα", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γκεόργκι Κοστόφ.

Ένας 18χρονος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο της πόλης Σούμεν (βόρεια), ανέφερε νοσοκομειακός αξιωματούχος.