ΑΘΗΝΑ, 24/12/2016._ Η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, για το Ελληνικό Χρέος, προκάλεσε διαφορετικές αντιδράσεις από τα κόμματα της Βουλής.


Αναλυτικά: 

ΝΔ: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το αυτονόητο

Αφού βάφτισε το επίδομα "13η σύνταξη στο εσωτερικό" και "εφάπαξ βοήθημα" στο εξωτερικό, αφού αναγκάστηκε να στείλει "επιστολή συμμόρφωσης", η κυβέρνηση πανηγυρίζει σήμερα για το αυτονόητο: Ότι ξεκινάει μια συζήτηση για ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει με επωφελείς όρους για τη χώρα», ανέφεραν πηγές της Νέας Δημοκρατίας για την εκτίμηση κυβερνητικών κύκλων ότι το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές.

ΠΑΣΟΚ: Θετικό ότι ξαναρχίζουν οι διαδικασίες για το χρέος

Μετά την απώλεια πολύτιμου για την οικονομία μας χρόνου, λόγω των ψευτοπαλληκαρισμών του κ. Τσίπρα, είναι θετικό ότι ξαναρχίζουν οι διαδικασίες για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ για την ανακοίνωση του Γ. Ντάισελμπλουμ σχετικά με τις αποφάσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Ποτάμι: Θετική εξέλιξη η επανεκκίνηση των συζητήσεων για το χρέος

Είναι θετικό ότι θα ξαναρχίσουν οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος εκτιμά το Ποτάμι υπογραμμίζοντας πως η επιστολή του κ. Τσακαλώτου, που πήγαινε κι ερχόταν για μέρες, ανακοινώθηκε παραμονή Χριστουγέννων από τον κ. Ντάισελμπλουμ, ότι ελήφθη.