ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 13/12/2016._ Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του έργου τους βρίσκονται οι μετροπόντικες του Μετρό Θεσσαλονίκης, αφού η διάνοιξη θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου.


Αυτό υποστήριξε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104.9 FM, o πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα: «Οι μετροπόντικες σήμερα διανύουν το τελευταίο κομμάτι της σήραγγας μεταξύ των σταθμών Πατρικίου και Αναλήψεως. Η Ανάληψη είναι ο τελευταίος σταθμός. Ο ένας μετροπόντικας ήδη βρίσκεται στο σταθμό Πατρικίου και θα ολοκληρώσει το έργο του στα μέσα Ιανουάριου και ο δεύτερος θα ολοκληρώσει τη διάνοιξη μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου. Το βαρύ κομμάτι του έργου είναι αυτό, το πιο ακριβό και σημαντικό, και στη Θεσσαλονίκη χρειάστηκε να γίνει σε μεγάλο βάθος, περίπου 25 με 30 μέτρα».

«Μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθεί το σύνολο της κατασκευής των υπόγειων, των ισόγειων και υπέργειων τμημάτων των σταθμών, εκτός από τους σταθμούς της Αγίας Σοφίας και της Βενιζέλου. Πριν από τέσσερις ημέρες συνυπογράψαμε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Υποδομών και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. τη μελέτη για τη κατασκευή του σταθμού της Βενιζέλου. Θα έχουμε και σταθμό και ανοιχτό αρχαιολογικό χώρο και κάποιος θα μπορεί να περπατά από το Αλκαζάρ μέχρι το Μπεζεστένι (παλιά υφασματαγορά), περνώντας πάνω από μια γέφυρα που θα κατασκευαστεί. Ουσιαστικά κατασκευάζουμε την πόλη του 2020» τόνισε ο κ Μυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε επανέλαβε ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί. «Η χρηματοδότηση ήταν και είναι εξασφαλισμένη για τη βασική γραμμή και τη γραμμή της Καλαμαριάς. Τώρα μένει να εξασφαλίσουμε τα χρήματα για τις επεκτάσεις. Θα γίνουν τρεις γραμμές, δυο προς Εύοσμο - Μενεμένη και Νεάπολη-Σταυρούπολη και μια από την Καλαμαριά προς το αεροδρόμιο. Οι γραμμές αυτές είναι σε πρώτη προτεραιότητα, διότι χρωστάμε στους ανθρώπους αυτούς που που ζουν στις εργατικές συνοικίες και καθημερινά μετακινούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες» επισήμανε.