ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ, 12/12/2016._ Ούτε μία απόδειξη δεν είχε κόψει εταιρία πώλησης ενδυμάτων μέσω Ίντερνετ!


Εναντίον της εταιρίας που... πιστόλιασε την Εφορία (εις βάρος και των καταναλωτών, φυσικά, που δεν μπορούσαν να δηλώσουν ως έξοδα τις αγορές που έκαναν από αυτήν) έγινε καταγγελία. Έτσι, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος (Υ.Ο.Α.Β.Ε.) τον περασμένο Σεπτέμβριο, προέβησαν στον έλεγχο της επιχείρησης κι έβγαλαν... λαυράκι!

Από τα ληφθέντα στοιχεία, που αφορούσαν το 2016, προέκυψε ότι δεν είχαν εκδοθεί... 6.941 αποδείξεις λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας 247.284,94 ευρώ, ενώ η μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας είναι 47.114,91 ευρώ! Κι όλα αυτά μόνον σε έναν χρόνο!

Φυσικά, απλήρωτα έμεναν και τα ταμεία, τα οποία, σε αυτές τις περιπτώσεις θα κληθούν να πληρώσουν συντάξεις... Για τις προναφερόμενες παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Σ.Ε.Π.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων.

Από έρευνες της ίδιας υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν, ακόμη, άλλες μικρότερες παραβάσεις, όπως:

  • Σε επιχείρηση εμπορίας φρούτων και λαχανικών, διαπιστώθηκε μία παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
  • Σε επιχείρηση εμπορίας οπωρολαχανικών, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, για τον οποίο δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε εταιρία χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δύο (2) παραβάσεις αρμοδιότητας της Υπηρεσίας του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης. 
  • Σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δύο (2) παραβάσεις αρμοδιότητας της Υπηρεσίας του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.
  • Σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου κρέατος, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δύο (2) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.