ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 8/12/2016._ Με τη συμμετοχή περίπου 3.000 ανθρώπων, πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, οι πορείες διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΛΑΕ, των αντιεξουσιαστών και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.


Οι πορείες διαμαρτυρίας έγιναν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.





Στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχαν και οδηγοί ταξί με τα οχήματά τους. Προηγουμένως οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην Αριστοτέλους.

Συμμετείχαν στην κινητοποίηση διάφορα συνδικάτα όπως οι εργαζόμενοι τουριστικών επισιτιστικών επιχειρήσεων και στα Λιπάσματα Καβάλας, συνταξιούχοι καθώς και μέλη της Επιτροπής Ευόσμου και της Ένωσης λογιστών. Aκολουθούσαν με τα μηχανάκια τους οι εργαζόμενοι στη διανομή τροφίμων από το Σωματείο Επισιτισμού.  Η απεργιακή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συμβολική περικύκλωση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης

Περίπου 800 άτομα, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φοιτητικοί σύλλογοι καθώς και μέλη του εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου, είχαν πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στην Καμάρα.

Επίσης, 150 άτομα του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου αποκόπηκαν κάποια στιγμή από την πορεία που ξεκίνησε στην Καμάρα και κινήθηκαν στην Ιασωνίδου.




Η πορεία του ΕΚΘ και της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε από την πλατεία Αρχαίας Αγοράς. 

Λίγο αργότερα ξεκίνησε και η συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας από τη συμβολή των οδών  Εγνατία με Μητρ. Γενναδίου.

Ακολούθησε η συγκέντρωση της ΟΚΔΕ στην Αγ. Σοφίας.