Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ*


Η αναβολή του αγώνα με τον Φοίνικα στην Σύρο δίνει την  ευκαιρία στον προπονητή της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ να δουλέψει ακόμη περισσότερο στη προσπάθεια να δέσει η ομάδα, η οποία, απλά να θυμίσω ταλαιπωρείται από το ξεκίνημα της από τραυματισμούς. 


Ποτέ δεν ήταν κομπλέ δηλαδή. Ας μην το ξεχνάμε αυτό, καθώς μετά  την ήττα από τον Παναθηναϊκό, πολλοί άρχισαν να κατηγορούν την ομάδα, οτι δεν έχει μέλλον  φέτος, ότι δεν στήθηκε σωστά, οτι, οτι, οτι…. και άλλα τόσα πολλά….

Είναι οι ίδιοι ακριβώς που όταν ξεκινήσουν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος θα θυμίζουν σε όλους πόσο αγαπούν την ομάδα και πόσο δίπλα της στάθηκαν. Ακόμη και ραδιοφωνικοί παραγωγοί κατέθεσαν δημόσια τις ίδιες απόψεις αγνοώντας προφανώς στοιχειώδης κανόνες του αθλητισμού. 

Αν παρατηρήσετε τις προπονήσεις του Γιάννη Καλμαζίδη, θα κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο ετοιμάζει την ομάδα για την κατάλληλη στιγμή. Και ο αγωνιστικός περίπατος επί του Ηρακλή, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια υπενθύμιση προς όλους, οτι ο ΠΑΟΚ είναι εδω και παραμένει στο γκρουπ των ισχυρών που θα διεκδικήσου τίτλο. Ένας προπονητής δεν είναι καλός όταν κερδίσει και κακός όταν χάσει. Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο που θα ακολουθείται. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να το ακούει, αλλά πρέπει να μπαίνουν τέτοια πλάνα και να τηρούνται. 

Το κακό με την μάζα είναι ότι δεν έχει την υπομονή να δεί τα πλάνα να εφαρμόζονται. Αυτό κάνει ο κόουτς της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Βαδίζει πάνω σε ένα πλάνο, θέλει να φορμάρει τον Ντάντε και περιμένει να δει που θα καταλήξει το θέμα Γκόμεζ. Αν δηλαδή ο παίκτης θα είναι έτοιμος, ο γνωστός "πυροβολητής". 

Ο ΠΑΟΚ και ο Καλμαζιδης, αντιμετωπίζουν με τον δέοντα σεβασμό τον αθλητή Γκόμεζ. Όπως και η διοίκηση του ΤΑΠ και του ΑΣ, που δε πιέζει τον παίκτη, έχει πάντα στον νου το καλό της ομάδας, αλλά υπομονετικά αναμένει.

Ο κόσμος δεν έχει υπομονή ( δεν ισχύει μόνο για τους φίλους του ΠΑΟΚ αυτό), ίσως επειδή ξεσπάει στο ποδόσφαιρο, όπου αλλιώς τα περίμενε, αλλιώς ήρθαν οι καταστάσεις. Όμως αυτό χρειάζεται ο σύλλογος σήμερα.

Δεν μιλάω για άλλες ομάδες και πώς το λύνουν. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ πρέπει να ζει με ρεαλισμό την πραγματικότητα που υπάρχει γύρω μας. Δεν γίνεται να κοιτάζω έξω και να θέλω να φτάσω εκεί, χωρίς να υπάρχει κάτι αντίστοιχο κοντά μας.

Πρέπει να υπάρχει νοοτροπία και σκεπτικό για να φτάσεις κάπου. Νομίζω ότι υπάρχει  έλλειμμα νοοτροπίας, και όχι ποιότητας. Όπως όλοι οι φίλαθλοι στην γή, έτσι και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θέλουν εδω και τώρα τα τρόπαια. Και ας μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για ένα τμήμα που τα δυο τελευταία χρόνια κατακτά το πρωτάθλημα.

Χωρίς χρόνο, ούτε ο καλύτερος προπονητής δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Η τύχη θα σε βοηθήσει μέχρι ένα σημείο, αλλά η δουλειά θα σε πάει πιο μακριά». Και ο Γιάννης Καλμαζίδης ο ρεαλιστής και πραγματιστής κόουτς το ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Ας μην βιαζόμαστε όλοι μας στις κρίσεις λοιπόν. Και κυρίως στους αφορισμούς. Η ομάδα θα εχει αστάθεια, αλλα οπως πολύ σωστά σημείωσε ο κόουτς δουλεύουμε για να φτάσουμε ετοιμοι στο σημείο που θέλουμε.

Στο διά ταυτα. Η αλήθεια είναι πως είναι πολλά παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Σε ορισμένα παίζει πολυ καλά, σε ορισμένα όχι και τόσο. Οσο ομως ο χρόνος τρέχει αυτο θα σταματήσει. Ο πραγματικός ΠΑΟΚ, που χάρισε μεγάλες στιγμές στον κόσμο του με τις νίκες και τα πρωταθλήματα, θα έχει σταθερότητα.

ΥΓ1

Πειστική εμφάνιση και πρόκριση απο την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά τίποτε περισσότερο. Η ομάδα εκανε απλά το καθήκον της.

ΥΓ2

Το ξαναλέω και θα το ξαναγράφω. Παρά τα λάθη του, παρά τις ατέλειες του, ειναι αδικό να δέχεται επιθέσεις ο Ιβάν Σαββίδης, απο τους ιδιους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αδικο. Τελεία και παύλα.

ΥΓ3

Μεταγραφάρα το χάντμπολ κύριοι. Ειδες ο Θανάσης Κατσαρής; Για αυτους που βλέπουν μόνο αρνητικά και αμφισβητούν την προσφορά του. Μιλάμε για τον ανθρωπο που κράτησε τον ΑΣ ορθιο χωρίς παρατράγουδα.

*Ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης είναι δημοσιογράφος της TV100