ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 28/12/2016._ Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται πλέον ο νέος παίκτης του ΠΑΟΚ Θαντ Μακ Φάντεν.


Ο αμερικανός Γκαρντ έφτασε σήμερα το μεσημέρι και στο αεροδρόμιο κι αμέσως είχε συνάντηση με τον προπονητή Σούλη Μαρκόπουλο και τον μάνατζερ Τέλη Ζουρνατζίδη.

Όπως είπε ο Μακ Φάντεν, από τον ΠΑΟΚ γνωρίζει τον Γουίλιαμ Χάτσερ με τον οποίο συνδέεται με φιλία χρόνων λόγω της κοινής τους καταγωγής αλλά και τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Κύπρο .

Ο Μακ Φάντεν αγωνίστηκε από την αρχή της σεζόν στη Γαλλία με τη Νανσί και επιστρέφει στην ίδια χώρα αρχές του 2017 για το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, γεγονός το οποίο και σχολίασε ως εξής: «Μου φάνηκε κάπως αστείο όταν το έμαθα, πως θα παίξω το πρώτο μου παιχνίδι με αντίπαλο την Βιλερμπάν. Έρχομαι από τη Γαλλία και θα πάω ξανά να παίξω στη Γαλλία. Το ξεπέρασα γρήγορα και σκέφτομαι πως θα κερδίσει η ομάδα και πως θα τη βοηθήσω εγώ να κερδίσει».

Σχολιάζοντας την απόφασή του να έρθει στον ΠΑΟΚ τώρα, μετά και τις συζητήσεις των δύο πλευρών το περασμένο καλοκαίρι, τόνισε: «. Συζητήσαμε με τον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι, δεν ήρθα τότε, όλα όμως για κάποιον λόγο συμβαίνουν. Παρακολουθούσα παιχνίδια και τα σκορ της ομάδας και πιστεύω ότι ο Θεός με έφερε εδώ για έναν σκοπό. Θα πω ξανά ότι μιλούσα για τον ΠΑΟΚ με τον Χάτσερ και πάντα μου έλεγε εξαιρετικά πράγματα για την ομάδα, τα οποία δεν ήταν υπερβολικά ήταν η αλήθεια».

Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα θα κάνει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις 8 Ιανουαρίου. «Για αυτό μου αρέσει το μπάσκετ. Είδα ότι θα είναι το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και είναι κάτι που με ενθουσίασε γιατί είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Έχω δει αγώνες με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και αποτελέσματα κοντινά για τον ΠΑΟΚ, στα οποία θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει. Αυτό πιστεύω να μπορέσει να γίνει και πάλι, να διεκδικήσει η ομάδα τη νίκη, αν και ο αντίπαλος δεν είναι αυτό που μας δημιουργεί κίνητρο για τη νίκη» , τόνισε.  .