ΑΘΗΝΑ, 10/12/2016._ Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για «αίσχος πολιτική» και καταλογίζοντας της προσπάθεια να εμφανίζει το μαύρο-άσπρο.


«Δεν υπάρχουν λέξεις να εκφράσουμε το αίσχος της πολιτικής σας. Γίνατε καλύτεροι από τους δασκάλους σας. Δεν φανταζόμασταν όμως ότι σε αυτά τα δύο χρόνια διακυβέρνηση σας θα παίρνατε και πτυχίο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε ψίχουλα τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για ενίσχυση συνταξιούχων και νησιών του Αιγαίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά τα ψίχουλα που πετάτε στους συνταξιούχους είναι από τα ματωμένα πλεονάσματα και δεν θα σας σώσουν. Εκτός και αν θεωρείτε ότι θα σας διασώσουν τα ταξιδάκια στον Πανάγιο Τάφο ή εκδρομές στο Καστελόριζο παρέα με τη Χρυσή Αυγή».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για εφιαλτική ατζέντα που ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα στον ελληνικό λαό κεφάλαιο και κυβέρνηση, και πρόσθεσε ότι «προβάλλουν ως μονόδρομο το διαρκές τσάκισμα του λαού και ζητούν από τους εργαζόμενους να "βάλουν πλάτη", να αποδεχτούν την εκτέλεσή τους».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό συνεχίζεται η αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων υπέρ του κεφαλαίου, και πρόσθεσε ότι «η ψήφος του ΚΚΕ στον αντιλαϊκό αυτό προϋπολογισμό είναι ένα μεγάλο και στεντόρειο όχι».

«Τόσο ο νέος προϋπολογισμός όσο και η πολιτική της κυβέρνησης τα προηγούμενα δύο χρόνια, καθώς και η πρόσφατη απόφαση στο Eurogroup, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, ότι θα ανοίξει κάποιος δρόμος για ανακούφιση και ανάκτηση των απωλειών του λαού στο προσεχές μέλλον», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθεί αποφασιστικά, απανωτά νέα πλήγματα στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, και η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ τής ζητά ουσιαστικά να επιταχύνει στην ίδια κατεύθυνση. Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα δεν θα καταφέρει τελικά να την κρύψει καμιά προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης και του συστήματος, όσο ευρηματική και αν είναι».

Κλείνοντας, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε «μισθωτούς, εργαζόμενους και λαό να μη συμβιβασθούν με αυτή την πορεία που τον οδηγεί στη μόνιμη ανασφάλεια, στη σκληρή εκμετάλλευση και στην εξαθλίωση, να μη συμβιβασθεί με τους μισθούς πείνας, τη μόνιμη ανεργία των νέων, τον εξευτελισμό των συνταξιούχων, με την οδύσσεια των αυτοαπασχολούμενων, αλλά να σηκώσει το ανάστημα του και να οργανώσει την αντεπίθεσή του απαιτώντας να ζήσει με αξιοπρέπεια, να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του και όχι απλά να επιβιώσει».