ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14/12/2016._  Μηνύματα προς τους δανειστές, αλλά και την αντιπολίτευση "έκρυβε" η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη.


"Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό, που επί επτά χρόνια αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και κάνει όλες αυτές τις θυσίες", είπε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε, σήμερα, για να λειτουργήσει το γραφείο του.

Και πρόσθεσε: "Όλα όσα κάνουμε είναι απολύτως στο πλαίσιο της συμφωνίας. Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια σειρά από ευρωπαϊκές κρίσεις και αυτό το ζήτημα πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους. Καλούμε τους εταίρους να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός..

Ο πρωθυπουργός καταφέρθηκε κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας: "Δεν είναι παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από τους ακραίους κύκλους των δανειστών μας. Είναι όμως παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από την αντιπολίτευση. Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση είναι ΔΝΤ-πολίτευση", σημείωσε ο πρωθυπουργός σε μια ατυχή προσπάθεια για χιούμορ.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με επτά δημάρχους των όπως είπε κατά τεκμήριο υποβαθμισμένων περιοχών με τα υψηλότερα ποσοστά κοινωνικού αποκλεισμού και ανεργίας. Ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε 29.152 μαθητές και μαθήτριες και 151 δημοτικά σχολεία των περιοχών αυτών, καλύπτοντας το σύνολο του σχολικού πληθυσμού.

"Είναι μια στοχευμένη πρωτοβουλία για να αμβλύνει τα φαινόμενα σχολικής διαρροής και να βοηθήσει οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας" είπε, ο κ Τσίπρας. Το πρόγραμμα εντάσσεται στον προϋπολογισμό του 2017.

"Πρωτοβουλία με πρωτοβουλία και με σκληρή προσπάθεια παρά τις δυσκολίες εξ αιτίας των δημοσιονομικών συνθηκών, προχωρούμε για την ανασυγκρότηση της χώρας. Προτεραιότητα μας είναι ο κόσμος του μόχθου", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.