[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛ

Δε θα κυκλοφορήσουν "Τα Νέα"
ΑΘΗΝΑ, 19/12/2016._ Με απεργιακές κινητοποιήσεις «απαντούν» οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ που παραμένουν απλήρωτοι για πέντε μήνες.


Σήμερα Δευτέρα αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε γενική η συνέλευση των εργαζομένων με αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών τους σωματείων αποφασίζοντας από σήμερα, στις 19:00 να ξεκινήσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Όπως διαβάζουμε στο newsit.gr, σε προηγούμενη γενική συνέλευση είχε αποφασιστεί να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τις οποίες όμως «πάγωσαν» μετά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι θα κατέβαλαν μισθούς. Το πρόγραμμα καταβολής των οφειλών όμως που είχε δοθεί στους εργαζομένους δεν τηρήθηκε και έτσι στη σημερινή γενική συνέλευση αποφάσισαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με αποτέλεσμα αύριο να μην κυκλοφορήσουν «Τα Νέα», ενώ αν η διοίκηση δεν δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στους εργαζομένους για να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τότε δεν θα κυκλοφορήσει ούτε το ΒΗΜΑ.

Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των εργαζομένων εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση που αναφέρει ότι:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «vimaonline.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων»
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]