ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 2/12/2016._ Νέα περίπτωση παράνομης υιοθεσίας βρέφους ερευνούν αστυνομικοί στην Κατερίνη. Είναι η δεύτερη, μετά τον περασμένο Οκτώβριο, όταν είχαν συλληφθεί τέσσερις Βούλγαροι, για παράνομη υιοθεσία.


Και αυτήν τη φορά, οι δράστες είναι Βούλγαροι: Δύο άνδρες 39 και 44 ετών και δυο γυναίκες 30 και 43 ετών. Ο 39χρονος εμφανίζεται να είναι ο διαμεσολαβητής της σπείρας, ενώ η 30χρονη ήταν η εγκυμονούσα, της οποίας το βρέφος πωλήθηκε για πάνω από 8.000 ευρώ -σύμφωνα με πληροφορίες. Το ζευγάρι 44 και 43 ετών είχε φιλοξενήσει την 30χρονη έγκυο στο σπίτι τους έως ότου γεννήσει.

Την εγκυμονούσα έφερε ο 39χρονος τον περασμένο Απρίλιο. Διέμενε στο σπίτι του φιλικού τους ζευγαριού σε χωριό της Πιερίας και, όταν ήρθε η ώρα της, πήγε για να γεννήσει στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Στις 7 Ιουνίου η 30χρονη έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι και δύο μέρες αργότερα ο 39χρονος τη μετέφερε μαζί με το βρέφος της στην Αθήνα, όπου συνάντησαν ζευγάρι Ελλήνων στο οποίο παρέδωσαν το παιδί.

Τα 2.000 ευρώ δόθηκαν στη μητέρα, ενώ το ζευγάρι που "φιλοξένθησε" την εγκυμονούσα πήρε 1.350 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν και αυτοί οι δράστες ενέχονται στο ίδιο κύκλωμα, που είχε "φροντίσει" την παράνομη υιοθεσία τον περασμένο Οκτώβριο. Επίσης, γνωστά στην αστυνομία είναι και τα στοιχεία του ζευγαριού που πήρε το παιδί και, εναντίον τους, σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.