ΑΘΗΝΑ, 14/12/2016._ Με μια απίστευτα αφελή πολιτική δήλωση (σε σημείο παρεξηγήσεως), ο Κώστας Ζουράρις που δηλώνει καθηγητής κι έγινε και μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, άναψε φωτιές στην κυβερνητική
συμμαχία -εκτός κι αν κάποιοι μπερδεύουν τη βροχή με άλλου είδους σταγόνες...

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του υφυπουργού Παιδείας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, όταν είπε: «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά, μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».

Προσπαθώντας να προλάβει τα χειρότερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έσπευσε να εξηγήσει... εκείνος τι ήθελε να πει ο... κ. Ζουράρις. «Αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά» είπε ο κ. Γαβρόγλου, αναλαμβάνοντας χρέη διερμηνέα από την ελληνική στην... ελληνική.

Η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση, η ελληνική γλώσσα τελεί υπό απειλήν, πρόσθεσε ο κ. Ζουράρις. «Όσο θα βελτιώνεται η βασική έρευνα, θα επιδεινώνεται η θέση της γλώσσας μας» είπε, προκαλώντας φυσικά τον υπουργό Έρευνας που καθόταν δίπλα του, ο οποίος σχολίασε χαριτολογώντας «είπα κάτι λάθος;».


ΠΑΣΟΚ: Έχει χάσει τα μυαλά του

Για τις δηλώσεις Ζουράρι εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ: 

«Μήπως ο υφυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και εκλεκτός των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου έχει χάσει τα μυαλά του και προβλέπει ανέμελα και χωρίς αιδώ ότι "Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει";

»Αναρωτιόμαστε ποιο είναι το "συναφές" και ποιο το "συναμφότερον" όπως έλεγε παλαιότερα ο διανοητής Κώστας Ζουράρις.

»Υ.Γ. Μήπως ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να πάρει θέσει για τα λεγόμενα του κ. Υφυπουργού; Ή πάλι θα εξευτελίζεται δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα;»