ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 27/12/2016._ Το μαχαίρι που, όπως φαίνεται, θα πέσει στις συντάξεις, αλλά και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι τα θέματα που φιγουράρουν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τα "ΟΧΙ" έγιναν πάλι "ναι".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Ναι" σε όλα τα τελευταία "όχι" αναγκάστηκε να πει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για να πείσει τους δανειστές να αποδεχτούν την έκτακτη παροχή της λεγόμενης "13ης σύνταξης".

ΕΘΝΟΣ: "Εγκύκλιοι-φωτιά για τις συντάξεις".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το νέο τοπίο στο Ασφαλιστικό "κλειδώνει" με τέσσερις εγκυκλίους, που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του πρόσφατου νόμου , για την εθνική-ανταποδοτική σύνταξη, τις συντάξεις χηρείας και τον ανακαθορισμό των παλαιών συντάξεων. Ο χάρτης των ανατροπών αναδεικνύει χαμένους και διασωθέντες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τουρκικό πλοίο προσάραξε στην Κω
Όπως γράφει η εφημερίδα, «στο πλοίο φαίνεται να υπάρχει ρήγμα. Το ελληνικό ρυμουλκό “Παναγία Φανερωμένη” βρέθηκε κοντά στο τουρκικό πλοίο, άλλη δεν μπόρεσε να κάνει κάτι λόγω των ανέμων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι 31 ανατροπές του ασφαλιστικού για το 2017".
Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλάζουν όλα στην ασφάλιση, στις εισφορές, στις συντάξεις, στα επιδόματα και στα όρια ηλικίας με 31 σαρωτικές αλλαγές που μπαίνουν σε πλήρη εφαρμογή από την 1η/1/2017 για 3,5 εκ. εργαζομένους και 2,7 εκατ. συνταξιούχους".

ΕΣΤΙΑ: "Θέμα ΝΑΤΟ για την Τουρκία. Η εμπλοκή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η δολοφονία του Ρώσου πρέσβεως στην Άγκυρα υπήρξε ένα σημαντικό γεγονός με ευρείες επιπτώσεις στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ρωσία. Μόσχα και Άγκυρα, από τις πρώτες ώρες μετά την δολοφονία , εμφανίσθηκαν ιδιαιτέρως εναρμονισμένες ως προς την αντίδραση που θα έχουν έναντι του περιστατικού".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ελπίδα για το χρέος, αγωνία για συντάξεις".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, με την οποία δεσμεύεται για περαιτέρω "τσεκούρι" στις συντάξεις αν δεν επιτευχθεί το πλεόνασμα του 0,5% για το 2016, "ξεπάγωσε" τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ικανοποιώντας την κυβέρνηση. Η αγωνία όμως για το τελικό αποτέλεσμα παραμένει, μολονότι τα οικονομικά στοιχεία-πλεόνασμα 7,5 δισ. δείχνουν ότι η σιγουριά οδήγησε τον υπουργό Οικονομικών να ελιχθεί εκ του ασφαλούς".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  Μεθεόρτια με μπλόκα υπόσχονται οι αγρότες
Η εφημερίδα τονίζει: «Η φετινή χρονιά θεωρείται για τους αγρότες πιο σκληρή από τις προηγούμενες, καθώς εκτός της σημαντικής απώλειας στο εισόδημά τους φορτώνονται με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης».

ΤΑ ΝΕΑ: "Συμβιβασμοί και λεονταρισμοί".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει διότι ύστερα από πολλές υποχωρήσεις και περιπέτειες ξεπαγώνουν τα λεγόμενα βραχυπρόθεσμα μέρα για το χρέος, αλλά στην ουσία ανέλαβε ακόμα πιο σκληρές δεσμεύσεις. Το χειρότερο όμως είναι ότι ενώ υπογράφουν τα πάντα και κάνουν μετάνοιες στους δανειστές, στο εσωτερικό παριστάνουν τους νταήδες με βαρύ τίμημα για τη χώρα".

ESPRESSO: Το 2017 τα αλλάζει όλα
«Αρκετές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό αλλά και περίοδοι με ένταση και οικονομικά αδιέξοδα σύμφωνα με τις αστρολογικές προβλέψεις της Βιργινίας Λεούση. Ένας καινούργιος κύκλος ζωής ξεκινάει το 2017, όπου όλα θα είναι πιθανά», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Ο εκβιαστής γιος του σέξι τραγουδιστή και η κομπίνα με τις μαϊμού εισπρακτικές
«Ο μεσίτης πεθερός πήρε στον λαιμό του τον γιο πασίγνωστου τραγουδιστή που έχει παντρευτεί την κόρη του και ο οποίος έκανε μαύρα Χριστούγεννα, έγκλειστος στα κρατητήρια της ΓΑΔ Α. Νωρίτερα βέβαια και επί μήνες η ολιγομελής συμμορία του 69χρονου, ο οποίος ασχολούνταν με το real estate στο Ιλιον, αλλά και με εκβιασμούς των κατασκευαστών, είχε κάνει «μαύρη» τη ζωή έξι ατόμων», γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: "Νέα εποχή για την Ελλάδα. Ξεχάστε τις εκλογές. Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οριστικό τέλος στα σενάρια για προσφυγή σε εκλογές, τα οποία διακινούσε επίμονα η ΝΔ και το χρεοκοπημένο σύστημα των νταβατζήδων που επεδίωκε ολική επιστροφή των μνηνονιακών δυνάμεων στην εξουσία έβγαλε ο Αλέξης Τσίπρας".

STAR PRESS: Με όργια γιόρτασαν τα Χριστούγεννα
Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα σεξουαλικά όργια, οι παγανιστικές τελετές, ακόμη και οι ανθρωποθυσίες στα οποία προχωρούν οι σατανιστές σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα τιε άγιες αυτές ημέρες».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ο κόφτης έσπασε τον πάγο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «τη δέσμευση ότι θα προχωρήσει σε περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης - εφόσον χρειαστεί - προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα διατηρηθεί πάνω από το όριο του 0,5% του ΑΕΠ για το ίδιο έτος επανέλαβε η κυβέρνηση με την 'επιστολή Τσακαλώτου' που εστάλη στους θεσμούς».