ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 16/12/2016._  Καθυστερήσεις παρουσιάζονται σήμερα στην εκφόρτωση των εμπορικών πλοίων, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει μέσα στο Σαββατοκύριακο.


Αυτήν την ώρα βρίσκονται στη ράδα (αναμένουν τη σειρά τους) για εκφόρτωση 14 εμπορικά πλοία, τα οποία, κατά μέσον όρο, μεταφέρουν περί τα 300 κοντέινερ το καθένα. Τα κοντέινερ αυτά περιέχουν εμπορεύματα για τις αγορές της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και βαλκανικών χωρών. Έτσι υπάρχει καθυστέρηση στην τροφοδοσία καταστημάτων.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, η καθυστέρηση οφείλεται στην αύξηση των αφίξεων ενόψει Χριστουγέννων, στις άσχημες καιρικές συνθήκες των περασμένων ημερών (οι ισχυροί άνεμοι εμπόδιζαν τους πλοηγούς να χειριστούν τους γερανούς εκφόρτωσης) και στην έλλειψη προσωπικού (οι καλυμμένες οργανικές θέσεις πλοηγών είναι μόλις τρεις ανά βάρδια). Καθώς, δε, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν γίνονται φορτοεκφορτώσεις το Σαββατοκύριακο, αναμένεται ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης, Β. Καμπάκης, δήλωσε στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ότι "το λιμάνι κάνει, από την πλευρά του, ό,τι μπορεί. Μπορεί, όμως, κάποιος από τους γραφιάδες, να αντιληφθεί τι σημαίνει 'λιμάνι πρώτης γραμμής' όπως είναι αυτό της Θεσσαλονίκης";