[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Φυλακισμένοι σε διαμέρισμα Ιρακινός και Σύριος οικονομικοί μετανάστες!


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 29/12/2016._ Έναν Ιρακινό 32 χρονών κι έναν συνομήλικό του Σύριο, κρατούσαν ουσιαστικά αιχμάλωτους, Βούλγαροι οι οποίοι τους είχαν υποσχεθεί πως θα τους βρουν δουλειά στη Θεσσαλονίκη!


Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των δραστών μετά από καταγγελία του αδερφού του Ιρακινού. Σύμφωνα με την καταγγελία, Βούλγαροι κρατούσαν παράνομα οικονομικούς μετανάστες σε ένα διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης .

Αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έκαναν έφοδο εχθές το απόγευμα στο διαμέρισμα όπου κρατούνταν ο Ιρακινός, 32 χρονών.  Οι αστυνομικοί ακολούθησαν αρχικά 42χρονο Βούλγαρο ως ύποπτο. Όταν είδαν ότι μπήκε στο διαμέρισμα, έκαναν έφοδο και βρήκαν κλειδωμένους σε ένα δωμάτιο τον Ιρακινό για τον οποίο είχε κάνει την καταγγελία ο αδελφός του και έναν Σύριο υπήκοο 26 χρονών.

Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τόσο ο Ιρακινός όσο και ο Σύριος είχαν έρθει στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά. Οι Βούλγαροι τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους έβρισκαν δουλειά στη Θεσσαλονίκη και ζητούσαν γι' αυτό 1300 € απ' τον καθένα. Όταν ο Σείριος και ο Ιρακινός δεν έδωσαν χρήματα βρέθηκαν αιχμάλωτοι στο διαμέρισμα των Αμπελοκήπων.

Εναντίον του Βούλγαρου καθώς και σε βάρος ακόμη δύο αλλοδαπών συνεργών του σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράνομη κατακράτηση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων καθώς και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεχίζεται.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]