ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 29/12/2016._ Έναν Ιρακινό 32 χρονών κι έναν συνομήλικό του Σύριο, κρατούσαν ουσιαστικά αιχμάλωτους, Βούλγαροι οι οποίοι τους είχαν υποσχεθεί πως θα τους βρουν δουλειά στη Θεσσαλονίκη!


Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των δραστών μετά από καταγγελία του αδερφού του Ιρακινού. Σύμφωνα με την καταγγελία, Βούλγαροι κρατούσαν παράνομα οικονομικούς μετανάστες σε ένα διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης .

Αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έκαναν έφοδο εχθές το απόγευμα στο διαμέρισμα όπου κρατούνταν ο Ιρακινός, 32 χρονών.  Οι αστυνομικοί ακολούθησαν αρχικά 42χρονο Βούλγαρο ως ύποπτο. Όταν είδαν ότι μπήκε στο διαμέρισμα, έκαναν έφοδο και βρήκαν κλειδωμένους σε ένα δωμάτιο τον Ιρακινό για τον οποίο είχε κάνει την καταγγελία ο αδελφός του και έναν Σύριο υπήκοο 26 χρονών.

Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τόσο ο Ιρακινός όσο και ο Σύριος είχαν έρθει στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά. Οι Βούλγαροι τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους έβρισκαν δουλειά στη Θεσσαλονίκη και ζητούσαν γι' αυτό 1300 € απ' τον καθένα. Όταν ο Σείριος και ο Ιρακινός δεν έδωσαν χρήματα βρέθηκαν αιχμάλωτοι στο διαμέρισμα των Αμπελοκήπων.

Εναντίον του Βούλγαρου καθώς και σε βάρος ακόμη δύο αλλοδαπών συνεργών του σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράνομη κατακράτηση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων καθώς και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεχίζεται.