Φωτορεπορτάζ ΝΩΝΤΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
                         ΣΙΣΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 6/12/2016._ Ένα ξύλινο χριστουγεννιάτικο χωριό, στολισμένο με λαμπάκια τύπου λεντ στο χρώμα του πάγου, έχει στηθεί στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.


Στα σπιτάκια του χωριού έχουν εγκατασταθεί παραγωγοί και άλλοι επαγγελματίες, που διαθέτουν προϊόντα τους στο κοινό. Επίσης, υπάρχουν παιχνίδια για να ανεβαίνουν τα παιδιά, αλλά κι ένα σπιτάκι για τον Άι-Βασίλη, στο οποίο οι μικροί του φίλοι μπορούν να συναντηθούν μαζί του, να του ζητήσουν τα δώρα που θέλουν και να φωτογραφηθούν στην αγκαλιά του.



Ο φωτογραφικός φακός του Νώντα Στυλιανίδη και της Σίσσης Βασιλειάδου "τρύπωσε" στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Τούμπας και μας εξασφάλισε μια σειρά από φωτογραφίες.

Η πλατεία παραχωρήθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, που ανέλαβε τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, για να τονωθεί, όπως τονίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, η εμπορική κίνηση της περιοχής, εκτός από αυτήν του κέντρου της πόλης.




Σύμφωνα με πληροφορίες, το κάθε σπιτάκι του Χριστουγεννιάικου Χωριού νοικιάζεται αντί 1.500 ευρώ από τους επαγγελματίες για όλη την περίοδο των εορτών.