[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

ΚΟΤΖΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Να διαμορφωθεί αρχιτεκτονική ασφαλείας σε όλη την ΕυρώπηΑΘΗΝΑ, 6/12/2016._ Οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με την ΕΕ, καθώς και οι δράσεις του στο Νότο, αλλά και οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ,
σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.


Λίγο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο Ν. Κοτζιάς εξήγησε τις ελληνικές θέσεις, λέγοντας πρέπει να βρεθεί τρόπος για να διαμορφωθεί μια αρχιτεκτονική ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη, μια σταθερότητα. 

"Είμαστε της γνώμης ότι θα πρέπει το ίδιο το ΝΑΤΟ να διερευνήσει το πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο του στον 21ο αιώνα, μαζί με την ΕΕ, τι είδους αντιλήψεις, αξίες και οράματα θέλει να έχει και το κυριότερο πώς θα συμβάλει στη σταθερότητα της ειρήνης και στη διασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, μαζί με την ΕΕ, ώστε να συμβάλει στη λύση των δύο κρατών, Παλαιστίνης και Ισραήλ", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος σε μια σειρά επαφών που έχει προγραμματίσει, ο Ν. Κοτζιάς σημείωσε ότι συναντήθηκε με τον υπουργό της Γεωργίας και του Μαυροβουνίου και πρόκειται να δει τον υπουργό της Αλβανίας, καθώς και τον υπουργό των Σκοπίων. 

"Συζήτησα ξανά με το Γερμανό συνάδελφο και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας και στο διάστημα αυτών των δύο ημερών, ή στο Αμβούργο που είναι ο Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρώπης, θα έχω μία συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας», ανέφερε ο Ν. Κοτζιάς.

Αύριο, δεύτερη ημέρα της Συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συζητηθούν οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ουκρανίας και ΝΑΤΟ-Αφγανιστάν.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]