Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ*


Η νέα νίκη της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ που πάει τραίνο το τελευταίο διάστημα, την έφερε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και μάλιστα με έναν αγώνα λιγότερο. 


Και με το τέλος του ματς αυτόματα  μου ήρθε στον νου, η επίθεση που δέχθηκε η ομάδα από τους φωστήρες της ενημέρωσης και παντογνώστες, οι οποίοι είχαν βγάλει το πόρισμα, πώς η ομάδα φέτος δεν έχει την δυναμική των περασμένων ετών και δεν είναι δυνατή. Άρα λοιπόν, θα έμενε εκτός τετράδας και στην θέση της θα έμπαιναν ομάδες που υποχώρησαν μόλις άρχισαν τα ντέρμπι. 

Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, όλοι οι φωστήρες και γενναίοι -όπως λέει και το γνωστό τραγούδι- είχαν κάτι να πουν. Αλήθεια οι ίδιοι, έχουν τώρα κάτι να πουν για τον Καλμαζίδη και την ομάδα του; Προφανώς θα ακολουθήσουν την γνωστή τακτική  του στρουθοκαμηλισμού. 

Γνωστά σε όλους αυτά, για συναδέλφους που κρίνουν χωρίς να γνωρίζουν, αφορίζοντας μια ομάδα που πάνω από όλα έχει την καρδιά του πρωταθλητή. Και το απέδειξε...

Δεν ήταν έκπληξη για μένα η άνοδος του ΠΑΟΚ – κι ας μην  κέρδισε  τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη ξέρει να παίζει άμυνα και να διαχειρίζεται ακόμη και την πίεση του αντιπάλου, όπως έγινε στο ματς με τον Παμβοχαικό στο τρίτο σετ. Η επανεμφάνιση του Γκόμεζ, πέρα από την αγωνιστική αξία έχει και ψυχολογική τόνωση στο σύνολο της ομάδας. 

Αλλά αυτό που μετρά είναι ότι όλα όσα  κάνει το ΤΑΠ  τα κάνει οργανωμένα. Κυρίως όμως δεν είναι έκπληξη η αγωνιστική ανοδος γιατί ο “Δικέφαλος” έχει σπουδαίους παίκτες, προσωπικότητες, όπως ο Ντάντε ο Σαφράνοβιτς, ο Γκόμεζ,  που όταν η μπάλα καίει μπορούν να πάρουν όλη την ομάδα στις πλάτες τους  και κυρίως το μεγαλύτερο ποσοστό των επιθέσεων.  

Η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο, αν και θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί κάποιες ήττες, κυρίως εκείνη με τον Παναθηναϊκό και λιγότερο με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη. 

Κατ' εμέ, μια ήττα δεν είναι ασυγχώρητη,  αλλά όταν  είναι άδοξη ( όπως αυτή με τον Παναθηναϊκό) προβληματίζει αλλά μέχρι εκεί. Η ήττα μιας ομάδας χωρίς φιλοδοξίες, κανονικά θα πρεπε να είναι ανεπίτρεπτο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, η οποία ακόμη και στο οικογενειακό διπλό έχει φιλοδοξίες. Αυτό είναι προτέρημα του κόουτς Καλμαζίδη, ο οποίος έχει ποτίσει τους αθλητές του με τον ορο φιλοδοξία. Η ομάδα εκπέμπει μια υγεία η οποία φαίνεται και στις προπονήσεις. 

ΥΓ1

Συγχαρητήρια στον Νίκο Σταυρόπουλο, στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, στον συνάδελφο  Παναγιώτη Χορόζογλου για το εκπληκτικό λεύκωμα και την εκπληκτική εκδήλωση. Μπράβο σε όλους. 

ΥΓ2

Ντροπή που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει ετοιμάσει κάτι ανάλογο με τόσους ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους. 

ΥΓ3

Δεν πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα, αλλά απλά πρέπει να αναγνωριστεί η προσπάθεια και η συλλογικότητα του ΤΑΠ ΠΑΟΚ.

*Ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης είναι δημοσιογράφος της TV100