[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

ΣΟΪΜΠΛΕ

Η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει χωρίς την στήριξη της ΕΕ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 22/12/2016._ Συνέντευξη στην εφημερίδα Die Zeit παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφκανγκ Σόιμπλε.


Αναφέρει ότι είναι λάθος να επιρρίπτεται η ευθύνη στη Γερμανία και στην οικονομική πολιτική της λιτότητας για όσα δεινά συμβαίνουν στον ευρωπαϊκό νότο.

«Η αλληλεγγύη μπορεί να δικαιολογηθεί μόνον όταν η βοήθεια είναι περιορισμένη και οδηγεί στο να αλλάξει κάτι προς μια θετική κατεύθυνση» λέει ο Σόιμπλε.

Για την Ελλάδα αναφέρει ότι η χώρα βρίσκεται στο τρίτο πρόγραμμα και χωρίς  οικονομική βοήθεια θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό και οι Έλληνες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο. «Για τον λόγο αυτό δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτει στη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους. Οι προσπάθειές μας έχουν στόχο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της» αναφέρει ο Σόιμπλε.

Στην ερώτηση ότι «πάγωσε» η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους γιατί η κυβέρνηση ήθελε να δώσει ένα επίδομα ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε αναφέρει: «Ρωτήσαμε τους Θεσμούς εάν αυτό είναι σύμφωνο με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Και η απάντηση είναι όχι. Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες θα διαλυθεί η Ευρωζώνη».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]