ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 31/12/2016._ Καθημερινότητα φαίνεται να έχει γίνει, πλέον, η έφοδος της αστυνομίας στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, γύρω από τη Ροτόντα, όπου ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών.


Μία ακόμη αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα χθες (30-12-2016), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη συνολικά τεσσάρων αλλοδαπών, ηλικίας 51, 17, 33 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή των τεσσάρων ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τρία μικροδέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 5,6 γραμμαρίων, 145 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και κινητό τηλέφωνο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί την 22-12-2016 από 18χρονη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο σύλληψης των δραστών, βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν, δύο δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 121 γραμμαρίων, τα οποία προόριζαν για εμπορία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η περιοχή εδώ και καιρό έχει μετατραπεί σε πιάτσα ναρκομανών. Κυκλώματα αλλοδαπών έχουν βρει πρόσφορο έδαφος για να πουλούν -κυρίως- χασίς, αλλά και άλλα ναρκωτικά. Πλέον, οι έμποροι των ναρκωτικών φροντίζουν να μην εμφανίζονται οι ίδιοι ούτε γύρω από την πλατεία, αλλά να στέλνουν τα «βαποράκια» τους με μικροποσότητες, έτσι ώστε, όταν αυτά συλλαμβάνονται και οδηγούνται στα δικαστήρια, να πετυχαίνουν τις ελάχιστες ποινές -καθώς οι περισσότεροι είναι και τοξικομανείς, όπως εύκολα διαπιστώνεται από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις. Έτσι, η όλη κατάσταση λειτουργεί, ουσιαστικά, ως ατέρμων κοχλίας, αφού είναι γνωστό ότι, ακόμη και στην περίπτωση που, με τις συνεχείς εφόδους της αστυνομίας τα κυκλώματα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την περιοχή, απλά θα μετακινηθούν σε κάποιαν άλλη (όπως είχε γίνει παλαιότερα με τον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη - τη γνωστή σε όλους Ναυαρίνου).


Καθώς στην περιοχή μένουν οικογένειες, το θέμα είχε φθάσει ως το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου είχαν προταθεί διάφορες λύσεις, με τη μοναδική που, ως τώρα, εφαρμόζεται, αυτήν των συνεχόμενων εφόδων από την ΕΛΑΣ.