ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 3/12/2016._ Χωρίς σταθερή τηλεφωνία και Ίντερνετ έχουν μείνει, εδώ και πάνω από 24 ώρες, οι κάτοικοι μεγάλης περιοχής της Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.


Όπως έγινε γνωστό από τον ΟΤΕ, η διακοπή οφείλεται σε μεγάλη βλάβη υπόγειου κεντρικού καλωδίου οπτικών ινών, η επισκευή του οποίου δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν από σήμερα το απόγευμα. Μάλιστα, η Cosmote παρέχει, σε όσους συνδρομητές τους το ζητήσουν, εκτροπή του σταθερού τους τηλεφώνου σε κινητό και επιπλέον δεδομένα στις συνδέσεις τους, για την παροχή Ίντερνετ.

Στο μεταξύ, καταστηματάρχες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς όσοι έχουν ενσύρματα pos δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα φαρμακεία της περιοχής (λόγω του ότι στην περιοχή υπήρχε πολυιατρείο του ΙΚΑ είναι… αρκετά), τα οποία δεν έχουν καμία πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Χθες, πρόβλημα είχε στην εξυπηρέτηση των πελατών και το τοπικό υποκατάστημα γνωστής τράπεζας.

Η βλάβη επηρέασε και τη λειτουργία του salonicanews.com, καθώς ο σέρβερ του σάιτ βρίσκεται εντός της περιοχής όπου σημειώθηκε η διακοπή. Για το λόγο αυτό, η ανανέωση των ειδήσεων γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση και αναρτώνται ελάχιστα θέματα. Ζητούμε συγνώμη για το πρόβλημα.