ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 8/12/2016._ Τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και οι ισορροπίες... αποκαταστάθηκαν. Με τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σλόβαν Λίμπερετς και της Φιορεντίνα στο μακρινό Καραμπάχ, ο Δικέφαλος και οι Φιόρε πέρασαν στους 32.


Από την κλήρωση ακόμη, όλοι έλεγαν ότι η τελική βαθμολογία του ομίλου θα είναι έτσι: Φιορεντίνα, ΠΑΟΚ, Καραμπάχ, Σλόβαν. Χρειάστηκε, όμως, να περάσει ο ΠΑΟΚ από σαράντα κύματα, για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα.

Σήμερα, πάντως, ο ΠΑΟΚ έπαιξε... σαν ΠΑΟΚ. Σοβαρός από το 1 ως το 90, με τελικές, δύο από τις οποίες έγιναν γκολ, χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα, εκτός από μία φάση στο β μέρος κι ενώ το σκορ ήταν 1-0. Ξεκίνησε επιθετικά, από τα άκρα, όπως αρέσκεται, αλλά και με τον Πέλκα σε πολύ καλή μέρα, να παίρνει πρωτοβουλίες για μπαλιές στον άξονα όταν οι φιλοξενούμενοι σήκωναν την άμυνα στις πτέρυγες ψηλά.

Τα γκολ, πάντως, ήρθαν από τις πτέρυγες, χάρη στην καλή συνεργασία των παικτών του Δικεφάλου: Το πρώτο από τον Ροντρίγκες, όταν ο Μάτος (ήταν ο καλύτερος) πέρασε τρεις αντιπάλους από τα δεξιά, σέντραρε συρτά προς το πέναλτι, ο Αθανασιάδης προσποιήθηκε κι άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, για να φθάσει αριστερά στον Ροντρίγκες, ο οποίος, με απευθείας πλασέ έκανε το 1-0. Το δεύτερο από τον Πέλκα (ο αμέσως καλύτερος μετά τον Μάτος, αν και θα αδικούσαμε τον Κάνιας), όταν σε αντεπίθεση ο Ροντρίγκες τον βρήκε από τα αριστερά στο πρώτο δοκάρι κι ο νεαρός "τσίμπησε" με ωραίο πλασέ και πρόλαβε την έξοδο του αντιπάλου τερματοφύλακα.

Η Σλόβαν προσπάθησε κάτι να κάνει στο β μέρος. Πίεσε από το 46', ανέβασε την άμυνά της, αλλά την τελική την έβλεπε με το... μακαρόνι. Μία σημαντική όλη κι όλη, όπως προείπαμε και από εκεί κι έπειτα, φλυαρία εκτός περιοχής. Πίεσε λίγο παραπάνω όταν δέχτηκε το δεύτερο γκολ, αλλά και πάλι τελική δεν... είδε. Φυσικό επακόλουθο ο ΠΑΟΚ, στις αντεπιθέσεις να χάσει ευκαιρίες και για τρίτο γκολ. Όταν, δε, έγινε γνωστό ότι η Φιορεντίνα κέρδιζε, στα τελευταία 10 λεπτά στον άλλον αγώνα με 1-2, οι γηπεδούχοι απέκτησαν... φτερά και οι φιλοξενούμενοι βαρίδια.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, στο παιχνίδι, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν όλοι, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, πολύ καλό πρόσωπο. Καμία σχέση με την ομάδα των τελευταίων αγωνιστικών εντός συνόρων...

Η ταυτότητα του αγώνα
Γκολ: 29' Ροντρίγκες, 67' Πέλκας
Δοκάρια: - / -
Διαιτητής: Μάρινερ (Αγγλία)
Κίτρινες: 22' Πέλκας, 29' Ροντρίγκες, 33' Κρέσπο, 52' Μάτος – 57' Εκπάι, 63' Ποκόρνι, 77' Φόλπρεχτ
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς (82' Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (80' Σακχόφ), Κάμπος, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (72' Κουλούρης)
Λίμπερετς (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Καραφιάτ (46' Μπαρτλ), Κούφαλ, Φόλπρεχτ (80' Κουμπίσκιν), Κομλιτσένκο, Σεβτσίκ, Βαχ, Μπάρτοσακ, Εκπάι (65' Σικορά), Ποκόρνι.