ΒΕΡΟΙΑ, 17/12/2016._ Μια απαράδεκτη Βέροια, χωρίς πάθος και οργάνωση, βρήκε απέναντί της μια ορεξάτη Ξάνθη κι έναν διαιτητή πρόθυμο να δείχνει τη βούλα... Φυσικό επακόλουθο, μια συντριβή.


Όχι ότι άξιζε κάτι παραπάνω από την ήττα η Βέροια. Από την αρχή έδειχνε πως δεν είχε τα φόντα να κερδίσει το παιχνίδι και βρέθηκε πίσω στο σκορ από στημένη φάση. Όμως, ακόμη κι όταν έδειξε πως είχε πνοή (έστω και ετοιμοθάνατου) ήρθε πρώτα ένα αυστηρό πέναλτι από τον Θάνο, έπειτα ένα γκολ στα καπάκια, όταν οι αμυντικοί ακόμη έριχναν... ευθύνες ο ένας στον άλλον για το πέναλτι και άλλο ένα πέναλτι που δε θα έδινε ούτε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη. Τι άλλο να περιμένει κανείς...

Η νίκη της Ξάνθης, πάντως, ήταν δίκαιη, αφού ήταν η μοναδική ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο και είχε θέληση για το τρίποντο.

Η ταυτότητα του αγώνα Γκολ:  19' Λισγάρας, 58' Γιουνές (πεν.), 61’ Γιουνές, 67’ Γιουνές (πεν.) / -
 Διαιτητές: Δημήτριος Θάνος, Γεώργιος Καλφόγλου, Πέτρος Πάτρας. 4ος Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης.
Κίτρινες: 66’ Λόπεζ, / 40’ Βασιλακάκης, 52΄ Μπαξεβανίδης, 68’ Τριάδης
 Οι συνθέσεις:
Βέροια(Γράφας): Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος(46’ Βίτι), Αραγονές, Χαροντάκης, Καλί, Άρτσε, Λινάδρος, Μπαλάφας, Μαρτίνεθ(46’ Κάλβο), Καπετάνος, Σαρπόγκ.
Ξάνθη(Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας(78’ Νιέτο), Τριάδης(74’ Σολτάνι), Γιούνες, Λουσέρο, Βασιλακάκης(81’ Ράνος), Γουάλας, Λισγάρας, Καμαρά.