ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 24/11/2016._ Με μια συντονισμένη επιχείρηση, που άρχισε με την παρακολούθηση των ναρκεμπόρων της Ροτόντας και κατέληξε σε έφοδο των αστυνομικών και τη σύλληψη 17 μελών, «ξηλώθηκε» η… εταιρία διακίνησης που είχαν στήσει αλλοδαποί στην περιοχή.


Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη χθες (23-11-2016), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν 17 αλλοδαποί, ηλικίας 17 έως 25 ετών, μεταξύ των οποίων και  ένας 23χρονος, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» της σπείρας. Συνελήφθησαν, ακόμη, πέντε νεαροί τοξικομανείς, ηλικίας 26 έως 36 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ προσήχθηκαν άλλα 11 άτομα.

Η… εταιρία των ναρκεμπόρων ήταν καλά οργανωμένη. Υπήρχε ο 23χρονος εγκέφαλος, που φρόντιζε για την προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και πώληση της κάνναβης ενώ συντόνιζε και κατηύθυνε τις κινήσεις των υπολοίπων μελών, πέντε «ντίλερ», που αναλάμβαναν τις… λιανικές πωλήσεις στα βαποράκια και έξι «μικροπωλητές» (πουλούσαν μικροποσότητες στους τοξικομανείς κι έρχονταν μόνον αυτοί σε επαφή μαζί τους). Επίσης, άλλοι έξι έπαιζαν το ρόλο του «τσιλιαδόρου», επιτηρώντας τον περιβάλλοντα χώρο όπου γινόταν η διακίνηση, ενώ ο ένας εξ’ αυτών είχε ρόλο… συνδέσμου μεταξύ «ντίλερ» και «μικροπωλητών» και πουλούσε κι αυτός ναρκωτικά. 

Επιπλέον, συνελήφθησαν τρεις τοξικομανείς, ηλικίας 27, 26 και 36 ετών έπειτα από μεταξύ τους αγοραπωλησία με μέλη της οργάνωσης ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη δυο άτομα, ηλικίας 31 και 35 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά, στο πλαίσιο της επιχείρησης και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ➢ 691,88 γραμμάρια κάνναβης,
  • ➢ Μικροποσότητα ηρωίνης,
  • ➢ 1.631,90 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών και
  • ➢ 17 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.


Σε βάρος των παραπάνω, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης - Σύστασης Συμμορίας» και για παράβαση της «Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών».


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.