ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 28/11/2016._ Χωρίς ένα καθαρό θέμα που να κερδίζει στα περισσότερα πρωτοσέλιδα οι σημερινές εφημερίδες. Από όλα έχουμε: Ακόμη και... Κάστρο και Σημίτη!


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΑΟΡΑΤΗ κυβέρνηση το Κατοχικό Ταμείο!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ως αόρατη κυβέρνηση θα λειτουργεί το νέο Κατοχικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, που συστάθηκε κατ΄επιταγή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! Όπως προκύπτει και από το ανανεωμένο Μνημόνιο και ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση, το Κατοχικό Ταμείο θα μπορεί να πουλάει δημόσια περιουσία κατά το δοκούν, καθώς οι θεσμικοί περιορισμοί στη λειτουργία του είναι προσχηματικοί".

ΕΘΝΟΣ: "Έξι πύλες στον εργασιακό μεσαίωνα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αντιμέτωποι με πρακτικές που μετατρέπουν τις συνθήκες απασχόλησής τους σε ζούγκλα είναι χιλιάδες εργαζόμενοι. Ανάμεσα στα κόλπα που χρησιμοποιούν εις βάρος τους βρίσκονται συμβάσεις διάρκειας μίας ημέρας, διακεκομμένη εργασία, παραπλανητική χρήση εργοσήμου και επιμήκυνση ωραρίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Είμαστε σε πόλεμο
Η εφημερίδα γράφει: «Ο Τούρκος πρόεδρος Τ. Ερντογάν έχει απασφαλίσει και ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, έχει γίνει ανεξέλεγκτος και ιδιαιτέρα απειλητικός. Κάποιοι στην Ευρώπη, που ζουν σε χίμαιρες και αυταπάτες, έχουν την αφέλεια να πιστεύουν, ότι θα τον σταματήσουν με ευχολόγια και ψηφίσματα του κάθε ανίσχυρου και "άβουλου* Ευρωκοινοβουλίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοι "γλιτώνουν" τα 67 για σύνταξη έως το 2021".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τα παράθυρα της νομοθεσίας για πλήρη συνταξιοδότηση από τα 55 και μειωμένη από τα 52 έτη. Πότε συμφέρει η εξαγορά πλασματικού χρόνου και τι ισχύει για γονείς με ανήλικα τέκνα".

ΕΣΤΙΑ: "Η ευθύνη της Γερμανίας. Η στρατηγική Σώυμπλε και η απορρύθμισις της Ευρώπης".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "πάντως, γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι η στρατηγική Σώυμπλε δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη, ακόμη και την Ένωση των "28" μετά το Brexit, και συνίσταται στην εξής απλή και παράλογη παροχή: Όσοι μπορούν να κινηθούν ως Γερμανοί καλώς. Οι άλλοι ας αποχωρήσουν...."

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "FIDEL CASTRO. Ο τελευταίος επαναστάτης".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Ο Κάστρο είδε 11 Αμερικανούς προέδρους να έρχονται και να φεύγουν και επέζησε από εξακόσιες απόπειρας κατά της ζωής του, αν πάρουμε στα σοβαρά τις μαρτυρίες πρώην πρακτόρων της CIA. Πρόλαβε να δει τη χώρα του να αποκαθιστά τις σχέσεις της με τον "μεγάλο γείτονα του Βορρά", αλλά δεν πήγε να σφίξει το χέρι του Μπαράκ Ομπάμα".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Να μη γίνει Μόρια η Κεντρική Μακεδονία
«Κείμενο συμφωνίας τριών σημείων για την εκτόνωση του προσφυγικού προβλήματος στην Κεντρική Μακεδονία, που συνεχίζει να σηκώνει μεγάλο βάρος από την πολύμηνη παραμονή 16.000 προσφύγων, σκοπεύουν να καταθέσουν οι δήμαρχοι στην κυβέρνηση. Στόχος τους είναι να στηρίξουν το κείμενο με την υπογραφή τους όλοι οι δήμαρχοι της χώρας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη (1-3 Δεκεμβρίου)», τονίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Στήνουν κάλπη με «έξοδο θανάτου»
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «το επόμενο δεκαήμερο θα είναι το πιο κρίσιμο για τις εξελίξεις. Μέσα σε αυτές τις ημέρες θα φανεί κατά πάσα πιθανότητα πού πάνε τα πράγματα και πότε θα στηθούν, εφόσον γείρει οριστικά προς τα εκεί η ζυγαριά, οι κάλπες. Έτσι και χρειαστεί πάντως να ξεσκονίσουμε από τώρα τα εκλογικά βιβλιάρια, δύο ημερομηνίες παίζουν ως οι επικρατέστερες μέσα στον πρώτο μήνα του 2017: Είτε η 15η είτε η 22α Ιανουάριου».

ΤΑ ΝΕΑ: "Αγγελιοφόροι χωρίς μήνυμα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ημέρα πολλαπλών επαφών στην Αθήνα, στη σκιά του απογευματινού Euro Working Group στις Βρυξέλλες. Το αδιέξοδο στα εργασιακά φωτίζει αρνητικά τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ και Πιερ Μοσκοβισί της Κομισιόν, που έρχονται περισσότερο για να λάβουν αίσθηση κλίματος παρά για να κομίσουν νέα".

ESPRESSO: Σάλτο από γέφυρα για τον γιο πρώην βουλευτή
«Από γέφυρα ύψους περίπου έξι μέτρων βρέθηκε στο κενό και «έβαψε» κόκκινη την άσφαλτο χθες στις 11 το πρωί στην Πάτρα ο 21χρονος γιος του πρώην πολιτευτή με τη ΝΑ., στρατηγού Αθανάσιου Νταβλούρου. Το μυστηριώδες σάλτο του φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών από τη γέφυρα που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του «πάγωσε» τους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO:  Αφήστε με να πεθάνω ήσυχος
«Με αυτή τη συγκλονιστική φράση, ο εξαφανισμένος μέχρι πρότινος Σταύρος Μαυρίδης έκλεισε πίσω του την πόρτα τού διαμερίσματος του στην Κυψέλη, κάνοντας ξανά τόσο τον φίλο του και πρόεδρο του ΤΑΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα, όσο και την πρόεδρο από το «Σπίτι του Ηθοποιού», Αννα Φόνσου, να ψάχνουν να βρουν λύση για το πρόβλημα της ανεργίας που εδώ και δύο περίπου χρόνια έχει χτυπήσει την πόρτα του γνωστού ηθοποιού», γράφει η εφημερίδα.

Kontranews: "Κώστας Σημίτης. Ο πιο...έντιμος και ακέραιος πολιτικός στην ιστορία της χώρας!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πιο ...ΕΝΤΙΜΟΣ και ...ακέραιος Πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ από τη χώρα είναι ο Κώστας Σημίτης!!! Στη διάρκεια της οκταετούς θητείας του ήταν υπόδειγμα τιμιότητας, τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο των υπουργών και των στενών συνεργατών του... Γ αυτό δικαιολογημένα επανέρχεται στο προσκήνιο επιχειρώντας να ...ΔΙΑΛΥΣΕΙ ό,τι απέμεινε απ΄το ΠΑΣΟΚ και να στήσει ένα νέο ελεγχόμενο μαγαζάκι στην Κεντροαριστερά, για να τακτοποιήσει εκκρεμότητες εξυπηρετώντας "ανιδιοτελώς" τους Γερμανούς φίλους του!".

STAR PRESS: 35.000 ερωμένες και το προσωνύμιο «καβαλάρης»
Η εφημερίδα αναφέρεται στην ερωτική ζωή του Φιντέλ Κάστρο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στοπ σε νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μπλόκο σε οποιαδήποτε νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ή επέκταση υφιστάμενης και υλοποίηση νέου μηχανισμού για την άμεση λήψη των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης περιλαμβάνει το νέο "πακέτο" των δανειστών για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης".