ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 25/11/2016._ "Τι έπαθε τώρα ο κ. Τσερμενίδης; Προχθές ήταν όλα καλά! Το ήξερε πώς θα πληρωθούν", δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρ. Στεφανίδης, για την Επίσχεση Εργασίας που αποφάσισαν, από αύριο, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.


Πρόσθεσε πως "από Δευτέρα, Τρίτη, θα έρθουν τα χρήματα και θα πληρωθούν. Καλά θα κάνουν οι εργαζόμενοι να το ξανασκεφθούν και να αναστείλουν την κινητοποίησή τους. Η απόφαση ελήφθη με υπογραφές που συγκεντρώθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, όταν η υπόθεση ήταν διαφορετική", υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ έκανε έκκληση να ξανασκεφθούν οι εργαζόμενοι την απόφασή τους και προειδοποίησε ότι ο Οργανισμός θα στραφεί εναντίον της κινητοποίησης, ζητώντας από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης να την κηρύξει παράνομη και καταχρηστική.

Η απάντηση των εργαζομένων

"Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα", απαντάο ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δ. Τσερμενίδης. Και προσθέτει: "Ας δώσει, πρώτα, ο Οργανισμός τα 4 εκ. ευρώ που χρωστά στο σωματείο των εργαζόμενων κι έπειτα ας πάει στα δικαστήρια. Εμείς έχουμε στα χέρια μας δικαστική απόφαση που μας δικαιώνει".

Ο κ. Τσερμενίδης επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στον υπουργό Μεταφορών και όσον αφορά τη διοίκηση, δηλώνει: "Οι εργαζόμενοι κουραστήκαμε να βάζουμε πλάτη..."