ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 24/11/2016._ Με τις εκλογές ασχολούνται δυο εκ διαμέτρου αντίθετα πρωτοσέλιδα σήμερα και μας βάζουν σε σκέψεις... Κατά τα λοιπά, φόροι και συντάξεις.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κατάσταση πολιορκίας
Η εφημερίδα τονίζει: «Απαντώντας σης συνεχείς προκλήσεις του Τούρκου προέδρου, ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες, υπενθυμίζοντας ότι μόνο η Τουρκία θέτει τέτοια ζητήματα».

ΕΘΝΟΣ: "Βόμβα στις συντάξεις η μερική απασχόληση".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε "ωρολογιακή βόμβα" για τα οικονομικά των Ταμείων και κατ΄επέκταση για τις συντάξεις εξελίσσεται η μερική απασχόληση. Υπολογίζεται ότι η ετήσια απώλεια των Ταμείων από την ευέλικτη εργασία αγγίζει τα 694 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή χιλιάδες μερικώς απασχολούμενοι βλέπουν τον στόχο της συνταξιοδότησης να απομακρύνεται".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τραμπ και Πούτιν εκτελούν το σχέδιο του Θεού
Η εφημερίδα δημοσιεύει όσα ο «γέροντας του βουνού» αποκάλυψε στον συντάκτη της για το τι θα γίνει στις ΗΠΑ από δω και στο εξής. Όπως αναφέρει  ο Τραμπ θα ξηλώσει το μασονικό κράτος των ΗΠΑ και θα σαλπίσει ο πέμπτος άγγελος της Αποκάλυψης...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πόρτα...εκλογών άνοιξε ο Τσίπρας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "εάν μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, τότε στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώθηκε μια συγκυβέρνηση ανάμεσα σε...Συμπληγάδες, χωρίς όραμα και πολιτικά σωσίβια να προβάλλουν στον ορίζοντα".

ΕΣΤΙΑ: "Καθεστώς διωγμού των ικανών. Πώς το κράτος δημιουργεί αντικίνητρα για την εργασία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "δυο αγωνιώδη ερωτήματα πλανώνται επάνω από την ελληνική οικονομία και κοινωνία τους τελευταίους μήνες, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση. Ποιο ικανό και έμπειρο στέλεχος, που μπορεί με αξιώσεις να διεκδικήσει θέση εργασίας στο εξωτερικό, θα προτιμήσει να εργασθεί στην Ελλάδα και να αποδίδει στο κράτος το 55%της αμοιβής του; Και ποια εταιρεία μπορεί πραγματικά να σηκώσει το βάρος να πληρώνει 60% επί πλέον της καθαρής αμοιβής για ένα τέτοιο στέλεχος;"

Η ΑΥΓΗ: "Ρίχνει στην πυρά τις συλλογικές συμβάσεις".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "θέση για τα "εργασιακά" της δεύτερης αξιολόγησης, που ταυτίζεται με την ακραία νεοφιλελεύθερη θέση του ΔΝΤ και καθιστά την ηγεσία του ΣΕΒ υπόλογη για "σοσιαλμανία" , πήρε ο Κυρ. Μητσοτάκης παγώνοντας ακόμη και τους βουλευτές της Ν.Δ.".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ποιος θέλει 4ο μνημόνιο".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "Τσίπρας και Μητσοτάκης μιλώντας στους βουλευτές των κομμάτων τους αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες. Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον αρχηγό της Ν.Δ. ότι "έχει ήδη ετοιμάσει το τέταρτο μνημόνιο" και πως ταυτίζεται με τους ακραίους των δανειστών. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του επιρρίπτει την ευθύνη για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, διαβλέποντας ότι θα υποχρεωθεί να υπογράψει νέο μνημόνιο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κομισιόν: Σε ελεύθερη πτώση η εκπαίδευση. Με έκθεση διαπιστώνει βήματα πίσω και συστήνει μεταρρυθμίσεις".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφή βήματα πίσω κάνει η Ελλάδα στον κρίσιμο για την οικονομική ανάκαμψη χώρο της εκπαίδευσης, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ένα κείμενο -καταπέλτη για τις μεταρρυθμίσεις που "πάγωσαν" ή απέτυχαν λόγω πολιτικής ατολμίας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Λύση ασπιρίνη βρέθηκε για τον ΟΑΣΘ
Όπως τονίζει η εφημερίδα, «σε συμφωνία που διασφαλίζει τη λειτουργία του ΟΑΣΘ τους επόμενους μήνες, αλλά χωρίς ο υπουργός Υποδομών να ανοίξει τα χαρτιά του για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, κατέληξε η χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων με τον Χρήστο Σπίρτζη στην Αθήνα».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Ο Πούτιν αγοράζει το Mega
Η εφημερίδα γράφει: “Ο Ιβάν Ιαββίδης ζητάει το 33% του Mega για να βάλει «ζεστό» χρήμα» Η είδηση κυκλοφορεί από νωρίς χτες σε αρκετά δημοσιογραφικά γραφεία και σχολιάζεται από δημοσιογράφους που είχαν ή εξακολουθούν να διατηρούν σχετικά καλές σχέσεις με τον -επί του παρόντοςανενεργό ειδησεογραφικό μηχανισμό της Λεωφόρου Μεσογείων, λόγω των σοβαρών οικονομικών εκκρεμοτήτων με τους τραπεζικούς οργανισμούς, το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών και τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των εργαζομένων που έχει γίνει εφιάλτης.”

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κέρδη για το κεφάλαιο-θυσίες για το λαό στην "Ελλάδα που αλλάζει".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την αποφασιστικότητα της κυβέρνηση να προωθήσει "χωρίς άσκοπες κωλυσιεργίες" όλα τα προαπαιτούμενα του κεφαλαίου για την ολοκλήρωση της δεύτερης "αξιολόγησης" εξέφρασε, χτες , ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Επικαλέστηκε, επίσης , τις επισκέψεις Ομπάμα και άλλων ξένων ηγετών ως αναγνώριση του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης, στην "Ελλάδα που αλλάζει", όπως είπε".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κρυφτούλι με το χρέος. Το παρασκήνιο της προσωρινής (;) αναβολής του μίνι Eurogroup".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η περίπλοκη άσκηση για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα μένει μετέωρη μετά την αναβολή της μίνι συνόδου του Eurogroup που επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο στο Βερολίνο αλλά τελικώς αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Τριπλή απειλή με άρωμα κάλπης".
Η εφημερίδα γράφει ότι "όλα του χρέους δύσκολα και στο βάθος κάλπη. Κάπως έτσι θα μπορούσε να διαβαστεί από τους πολύ προσεκτικούς η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σε πρώτη ανάγνωση αποτελούσε απάντηση στην προηγουμένη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τα ελληνικά μπαίνουν στα σχολεία της Ρωσίας!
«Από το νέο έτος, μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και των τριών τάξεων του γυμνασίου στη Ρωσία θα μπορούν να επιλέξουν τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ESPRESSO: «Δράκος» με μηχανή
Η εφημερίδα αναφέρεται στη σύλληψη νεαρού που επιτίθετο σε γυναίκες, στο Γαλάτσι, ενώ κυκλοφορούσε εποχούμενος.

FREDDO: Συνελήφθη δημοσιογράφος για απάτη 250.000 €
«Γυναίκα - αράχνη με καταγωγή από τη Δράμα πιάστηκε στη Γλυφάδα καταζητούμενη για απάτες... μετά μουσικής και για εικονικές συναυλίες που διοργάνωνε, ειδικά στην πόλη της, και μάλιστα με την ιδιότητα της δημοτικής υπαλλήλου, αφού είχε καταφέρει να διοριστεί πολλά χρόνια πριν στη νομαρχία της Καβάλας. Χρησιμοποιώντας ως επάγγελμά της αυτό της «δημοσιογράφου της ΕΡΤ» ή «του στελέχους στην τηλεόραση», υποσχόταν σε κατά τόπους δήμους της Θράκης και της Μακεδονίας πως μπορεί να τους κλείσει συμφωνίες με πασίγνωστους Έλληνες καλλιτέχνες και ειδικά με την τραγουδίστρια Γλυκερία, καθώς η 44Χρονη δήλωνε ότι είναι στενή της φίλη και έδειχνε να έχει μια ιδιαίτερη εμμονή στο να χρησιμοποιεί το όνομά της, αλλά με την καλλιτέχνιδα να έχει πλήρη άγνοια», γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: "Ντόναλντ Τράμπ: "Είμαστε σε ένα δωμάτιο γεμάτο ψεύτες!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "δημοσιογράφοι, εκδότες, καναλάρχες, που μέχρι τώρα εξαπατούσαν καθημερινά τους αναγνώστες και τους τηλεθεατές σε όλη την υφήλιο, με τα πληρωμένα ψέματα που έλεγαν και έγραφαν βρήκαν επιτέλους το μάστορά τους, από το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Αμερικής Ντόναλντ Τράμπ".

STAR PRESS: Απειλούν τη Νικολούλη για τη «μαύρη χήρα»
Η εφημερίδα αναφέρεται στην κατάθεση, στο δικαστήριο, της Αγγελικής Νικολούλη, τηλεπαρουσιάστριας, για την υπόθεση της δολοφονίας πρώην ναυτικού στην Κοιλάδα Αργολίδας από την, κατηγορούμενη, γυναίκα του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναβιώνει ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "φοροεκπλήξεις υποκρύπτουν οι κωδικοί εσόδων του προϋπολογισμού του 2017, καθώς μεταξύ άλλων προβλέπονται η ενεργοποίηση του φόρου υπεραξίας ακινήτων και είσπραξη 24 εκατ. ευρώ. Ο συγκεκριμένος φόρος είναι "παγωμένος" τα 2 τελευταία χρόνια, ενώ ο τέως αν. υπ. Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα παραταθεί το "πάγωμα" και για το 2017".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θρίλερ με το χρέος. Στον "αέρα " η συνάντηση του Washington Group".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χαρακτηριστικά θρίλερ αποκτά η αναζήτηση πολιτικού συμβιβασμού Ευρωζώνης και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ιταλία, στις 4 Δεκεμβρίου και το σημαντικό για την Ελλάδα Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου".