ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 16/11/2016._ Την παρουσίαση της κοινωνικής έρευνας  που αφορά για τις σχέσεις των κατοίκων της Θεσσαλονίκης με το κέντρο της πόλης μας, με θέμα «Πώς αντιλαμβάνομαι  το κέντρο της πόλης μου;» παρουσιάζει η Δημοτική Παράταξη «Εντάξει».


Η ανάλυση της έρευνας θα γίνει από τον τ. διευθυντή του Εργαστηρίου  Περιβαλλοντικού και Ενεργειακού  Σχεδιασμού Κτιρίων και Οικισμών του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης καθηγητή κ.  Πάνο Κοσμόπουλο, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν σε ερωτήματα όπως:

1. Ποια είναι τα σημαντικά σημεία του κέντρου για τους κατοίκους και ποια η αντιστοιχία με τα όσα προβάλλονται από τους φορείς για το κέντρο της Θεσσαλονίκης;
2. Με τι μέσο κινούνται οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης στο κέντρο;
3. Τι αρέσει στους κατοίκους και τι τους ενοχλεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης;
4. Ποια είναι τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των Θεσσαλονικέων σχετικά με το κέντρο;
5. Αν ένας Θεσσαλονικιός σκόπευε να ξεναγήσει κάποιον στο κέντρο της πόλης πού θα τον πήγαινε;

Πήραν μέρος 1.028 ερωτώμενοι, ενώ η έρευνα, με την οποία έκλεισε, ουσιαστικά, ένας κύκλος τριών τομών στην σύγχρονη εικόνα του Κέντρου(η πρώτη στην δεκαετία του 1970-80, η δεύτερη στην δεκαετία του 1990 και η τρίτη τώρα) διήρκεσε από τον Ιανουάριο του 2015 ως τον Φεβρουάριο του 2016. Διεξήχθη από μέλη και φοιτητές του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικού και Ενεργειακού Σχεδιασμού Κτιρίων και Οικισμών του Δ.Π.Θ.

«Σκοπός των “Εντάξει” είναι να συμβάλουν, με κάθε τρόπο, στη βελτίωση της εικόνας της Θεσσαλονίκης. Όμως, για να βελτιωθεί η εικόνα, είναι αναγκαίο, πρώτα να την κατανοήσουμε. Γι αυτό αποφασίσαμε να δώσουμε το λόγο στους ειδικούς. Μετά από την ημερίδα για το μετρό στη διάρκεια του Money Show, οργανώνουμε την εκδήλωση αυτή, στο χώρο του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να διευρύνουμε τις παρεμβάσεις μας στην κοινωνία της πόλης και πέραν του θεσμικού μας ρόλου, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, των Κοινοτικών Συμβουλίων και τον διάφορων επιτροπών του Δήμου», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.