[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επέστρεψαν στον αποστολέα τις επιστολέςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2/11/2016._ Τις επιστολές που τους είχε στείλει ο υπουργός Εργασίας «επέστρεψαν» συμβολικά ως «απαράδεκτες» μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών ομοσπονδιών (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-Δημοσίου), που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ. Κάποιοι τις... έκαψαν!


Η... επιστροφή στον αποστολέα έγινε σε συγκέντρωσή τους, το πρωί σήμερα, Τετάρτη, έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

«Επιστρέφουμε τις επιστολές που μας έστειλε ο κ. Κατρούγκαλος, γιατί θεωρούμε ότι είναι κοροϊδία» δήλωσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός, που έκανε λόγο για μειώσεις που ξεπερνούν 150 ευρώ μηνιαίως. 

Οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου, όταν ενημερώθηκαν ότι απουσίαζε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), στην οποία σκόπευαν να δώσουν τις επιστολές για να τις επιστρέψει στον αρμόδιο υπουργό, θυροκόλλησαν μία από αυτές και έκαψαν άλλες έξω από την πύλη του Διοικητηρίου. 

Ο υπουργός Εργασίας εξηγούσε στις επιστολές αυτές το πώς διαμορφώνεται το ύψος των συντάξεων μετά τον επαναϋπολογισμό των επικουρικών, διαβεβαίωνε ότι δε θα γίνει άλλη μείωση, καθώς και ότι το ύψος των συντάξεων θα αυξάνεται ανάλογα με την πορεία της οικονομίας. 

Οι συνταξιούχοι έκαναν λόγο για «μεγάλες περικοπές» στις επικουρικές, που διαμορφώνουν σημαντικά προς τα κάτω το συνολικό ποσό της σύνταξής τους και ζήτησαν επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα προ της κρίσης και δωρεάν δημόσια υγεία και περίθαλψη. 

«Όσο η οικονομία λειτουργεί με βάση το κέρδος, την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο το ασφαλιστικό θα βρίσκεται επάνω στο τραπέζι των αντιλαϊκών διαπραγματεύσεων, το ίδιο οι περικοπές στα προνοιακά επιδόματα που ετοιμάζονται» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, που βρέθηκε στη συγκέντρωση.

Διέκοψαν (για λίγο) την ομιλία Κατρούγκαλου

Tην ομιλία του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, στη διάρκεια του 24ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (Novotel), διέκοψαν προσωρινά εκπρόσωποι των εργαζομένων. 

Ανήρτησαν πανό, φώναξαν συνθήματα και αποδοκίμασαν τον υπουργό, ζητώντας του τη μη κατάργηση του ασφαλιστικού ταμείου τους. 

Η διαμαρτυρία ήταν ολιγόλεπτη και ο υπουργός συνέχισε κανονικά την ομιλία του. 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]