ΑΘΗΝΑ, 10/11/2016._ Επίθεση με χειροβομβίδα εξαπέλυσαν δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, στις 4:45 τα ξημερώματα στη γαλλική πρεσβεία, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, στην Αθήνα.


Από τα θραύσματα τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι ένας Ειδικός Φρουρός.

Η χειροβομβίδα έσκασε μπροστά από την μαύρη σιδερένια καγκελόπορτα της αυλής της πρεσβεία. Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν. 

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που απέκλεισαν την περιοχή. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος εντοπίστηκε ύποπτη μοτοσικλέτα που εικάζεται ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Το σημείο της επίθεσης βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή, ενώ το χτύπημα σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα, γεγονός που εγείρει ανησυχίες.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες, τόσο Βουλής, όσο και πρεσβείας, που πιστεύουν ότι θα έχουν καταγράψει τη διαδρομή της μοτοσικλέτας.