Του Γιάννη Χατζηιωαννίδη*


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 7/11/2016._ Φέρτε στον νου σας μια ομάδα. Την  οποιαδήποτε ομάδα. Και αφαιρέστε τους καλύτερους  αθλητές της. Προσθέστε τη απουσία ενός πολύ καλού αθλητή και σημειώστε πώς βρίσκεστε αντιμέτωποι με το ξαφνικό τραυματισμό δύο ακόμη αθλητών σε καθοριστικές θέσεις.


Κάτι τέτοιο συνέβη στην ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Η οποία έχει εκτός τους Ντάντε και Γκόμεζ, το Ανδρεάδη τραυματία και το πρωί της Κυριακής έχασε και τον Πέτκοβιτς ο οποίος ένιωσε ζαλάδες. Σημειωτέον πώς μια μέρα πριν ο Θάνος Τερζής, ένας ακόμη έμπειρος πασσαδόρος, ένιωσε τρομερούς πόνους στην μέση και τέθηκε νόκ αουτ από το ματς του Τσάμπιονς Λίγκ. 

Και όμως, αυτός ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πέρασε στη επόμενη φάση. Μια αποδεκατισμένη ομάδα, η οποία όμως είχε κάτι που μπορεί να μην έχουν αλλες ομάδες. Τη ψυχή, το πάθος και το τσαγανό. Τα κάκκαλα βρέ αδερφέ. Αυτό έβγαλε το βράδυ της Κυριακής η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη. Η οποία έπαιζε με πασαδόρο τον δεύτερο λίμπερο της, ο οποίος πάλεψε, προσπάθησε, έκανε λάθη, ναι, αλλά ήταν αληθινός έδωσε τη ψυχή του. 



Δεν ήταν τυχαίο πώς στο τέλος ο  κόσμος του ΠΑΟΚ αποθέωσε τους αθλητές, τους καταχειροκρότησε. Κάποιοι δάκρυσαν, άλλοι μπήκαν μέσα για να σφίξουν το χέρι των παιδιών αυτών. Οι οποίοι αθλητές έδειξαν σε όλους τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Θέλει υπερηφάνεια, πάθος, ψυχή, όλα μαζί. 

Δεν ήταν απλά μια νίκη. Δε ήταν απλά μια πρόκριση. Ήταν μια νίκη ψυχολογίας, αλήθειας, πάθους και εμπιστοσύνης. 

Ναι, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ του Καλμαζίδη. 

Μπράβο σε όλους. Συγκίνηση μεγάλη για τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα. Προσέξτε, όχι για την πρόκριση, αλλά για το πώς έπαιξαν. Αυτό έχει βασική σημασία. Το πώς παίζω, τη βγάζω στο γήπεδο, τι μήνυμα στέλνω σε όλους. Αυτό έκανε η ομάδα του κόουτς Καλμαζίδη. Να κάνει τους οπαδούς της ομάδας υπερήφανους. 

Επαναλαμβάνω. Δεν στέκομαι στην πρόκριση. Στην εμφάνιση στέκομαι, που έκανε όλο τον κόσμο να αποθεώσει την ομάδα με το τέλος στο τάι μπρέικ. Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν. Αυτό είναι ΠΑΟΚ. Πάθος και αγάπη για την φανέλα και όχι τουρισμός και ωχαδερφισμός.

Και κάτι τελευταίο: Καλά θα κάνει ο κυριος Ιβιτς να πάει  τους  ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ σε αγώνα βόλεϊ, για να μάθουν τι σημαίνει παιζω με πάθος και τι σημαίνει αγαπάω τη φανέλα. Θα ήταν ενα καλό μάθημα για αυτούς που εισπράττουν εκατομμύρια σε αντίθεση με τα παιδιά του τμήματος βόλει που οι αμοιβές του είναι κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μικρότερες. Αυτά. Έτσι παίζουν, ετσι τιμούν  τον κόσμο και την ομάδα.



ΥΓ1

Στη εξέδρα παρέα οι Αντώνης Τσαλόπουλος, Κώστας Παισιάδης, Θανάσης Καπετανάκης, Αχιλλέας Τζήκας σε όλη την διάρκεια του ματς.

ΥΓ2

Παρών στο γήπεδο και μάλιστα στις εξέδρες των φιλάθλων ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ενωση Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος είχε και ιδιαίτερη συνομιλία με τους αθλητές της ομάδας στο τέλος του αγώνα όταν και τους συνεχάρη. Είναι δε χαρακτηριστικό πώς ο κ. Φωκάς έζησε τη κάθε στιγμή του ματς.

ΥΓ3

Παρέα από την εξέδρα τω επισήμων παρακολουθούσαν το μάτς και οι Ντάντε και Γκόμεζ.

ΥΓ4

Χωρίς πασαδόρο δεν μπορείς να κάνεις παιχνίδι. Δεν έχει σχέδιο. Όλες οι επιθέσεις του ΠΑΟΚ ήταν από το 2 και το 4 και όλες ψηλές μπάλες. Και όμως η ομάδα νίκησε γιατί έβγαλε ψυχή. Που αυτή η ομάδα του Καλμαζίδη την έχει.

Γιάννης Χατζηιωαννίδης είναι δημοσιογράφος της TV100