[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

ΑΡΑΤΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Στο σπίτι του μουσουλμάνου-θύματος του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Μόναχο η υπουργός ΜΑΚΘΡΑΚΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2/11/2016._ Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, επισκέφτηκε την Τρίτη 1η Νοεμβρίου περιοχές του Νομού Ροδόπης.


Εκεί είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, καθώς και με πολίτες. Η υφυπουργός επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα θέματα και τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Μουφτείας. Συνοδευόμενη από τον Μουφτή, επισκέφτηκε το Ιεροσπουδαστήριο Χαϊριγιέ, ενώ αργότερα βρέθηκε στο 12ο Δημοτικό Κομοτηνής, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών αποτελείται από παιδιά Ρομά. Στη συνέχεια η υφυπουργός μετέβη στην Άρατο Ροδόπης, όπου επισκέφτηκε την οικογένεια του νεαρού Χουσεΐν Νταγιτσίκ, που σκοτώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Μόναχο προσπαθώντας να προστατεύσει την αδερφή του, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της προς τα μέλη της οικογένειας.

Η υφυπουργός δήλωσε: «Με την επίσκεψή μου εδώ, θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι το ΥΜΑΘ βρίσκεται κοντά σε όλους τους Έλληνες των ακριτικών περιοχών μας, ανεξαρτήτως δόγματος και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Η Θράκη έχει μεγάλες δυνατότητες και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της. Προστατεύουμε τους Έλληνες πολίτες που ζουν σ' αυτήν, αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Στην ελληνική επικράτεια τηρούμε και προστατεύουμε τους νόμους υπηρετώντας τις υποχρεώσεις μας. Η Ελλάδα απαντά με όρους δημοκρατίας σε οποιαδήποτε πρόκληση».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]