ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 21/11/2016._ Το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης και το τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητά μας, φιγουράρει, σήμερα, στα περισσότερα πρωτοσέλιδα.


Από εκεί κι έπειτα έχουμε σενάρια με μασόνους, διαζύγια, ακόμη κι ένα θαύμα!

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Η χώρα σε…. λαβύρινθο χωρίς έξοδο!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για τα εργασιακά παρά τη θεαματική υποχώρηση όλων των «κόκκινων» γραμμών. Οι ομαδικές απολύσεις φέρνουν θύελλα σε ΔΕΚΟ και τράπεζες».

ΕΘΝΟΣ: «Εργασιακή ζούγκλα προωθεί το Ταμείο»
Η εφημερίδα σημειώνει: «εμπλοκή στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές προκαλεί η εμμονή του ΔΝΤ, οι εκπρόσωποι του οποίου αξιώνουν τη χωρίς όρους απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η στοά «κρανίο και οστά» φέρνει 4ο μνημόνιο
Η εφημερίδα αναδημοσιεύει κείμενο που... βγήκε στο Ίντερνετ, σύμφωνα με το οποίο «Τσίπρας και Ομπάμα διέσχισαν την ιερή Στοά που συνδέει τα πρώην ανάκτορο με την Ακρόπολη και είχε να ανοίξει δεκαετίες ολόκληρες, από την εποχή του Δαμασκηνού! Εκεί, υπό το φως του μεγάλου φεγγαριού, της ιερές Σελήνης για τους τέκτονες, έγινε η μεγάλη τελετή, μια μέρα ακριβώς μετά την πανσέληνο όπως ορίζει τα τελετουργικό τους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στη σύνταξη από 55 έως 60 ετών με αίτηση έως το τέλος του 2016»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ποιοι ασφαλισμένοι θεμελιώνουν δικαίωμα αποχώρησης με 15 έως 37 έτη εργασίας. Σε ποιες περιπτώσεις λαμβάνουν πλήρη σύνταξη και πότε συμφέρει η έξοδος με μειωμένη».

ΕΣΤΙΑ: Μεταρρυθμίσεις διά πάσαν νόσον!
«Οι βαρύγδουποι τίτλοι δεν έλειπαν σχεδόν ποτέ από την πολιτική ζωή της χώρας. Δημιουργούσαν ένα εντυπωσιακό λεκτικό περιτύλιγμα, εντός του οποίου συνήθως κρυβόταν κάτι σαφώς υποδεέστερο ή τελείως διαφορετικό. Υπό τον μανδύα του «εκσυγχρονισμού», για παράδειγμα, διεπράχθησαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολιτεύσεως», γράφει  η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κύκλωμα ένστολων και δικηγόρων»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πάρτι εκατομμυρίων καταγγέλλεται ότι έχουν στήσει ένστολοι, μηχανικοί και δικηγόροι στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών. Καθεστώς οικονομικής αδιαφάνειας, υπερκοστολόγηση κτιρίων και προσλήψεις από το παράθυρο».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Χέρι βοήθειας σε χιλιάδες ανθρώπους
Διαφήμιση των κοινωνικών δομών του δήμου Θεσσαλονίκης, από την εφημερίδα: «Χείρα βοήθειας προς τις χιλιάδες των πολιτών που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση τείνει ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από ένα δίκτυο κοινωνικών δομών, το οποίο περιλαμβάνει από την προσφορά συσσιτίου και τη λειτουργία φαρμακείου για άπορους και ανασφάλιστους μέχρι τη λειτουργία ξενώνα και κέντρου φροντίδας για τους αστέγους», γράφει.

ΤΑ ΝΕΑ: «Σημειωτόν η αξιολόγηση»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε δύσκολη φάση βρίσκεται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές καθώς μένουν ανοικτά κρίσιμα θέματα που ενδέχεται να αναβάλουν επί μακρόν την επίτευξη συμφωνίας».

ESPRESSO: Μέγα μυστήριο στον Πανάγιο Τάφο
Σύμφωνα με την εφημερίδα “«Νεκρώνουν» οι συσκευές των επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και αναδίδεται ένα γλυκό άρωμα. Μια σειρά από ανεξήγητα φαινόμενα που προκαλούν δέος ακολούθησαν την αφαίρεση της μαρμάρινης πλάκας που καλύπτει τον τάφο ταυ Ιησού κατά τη διάρκεια των εργασιών για την αναστήλωση ταυ Ιερού Κουβουκλίου στο εσωτερικό του Πανάγιου Τάφου, που ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου”.

FREDDO: Χωρισμός και για τον Γρηγόρη
Για επικείμενο διαζύγιο Αρναούτογλου κάνει λόγο η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Θα πουλήσουν τα σπίτια μας κοψοχρονιά στους μετανάστες!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ανθελληνικό σχέδιο από τους διεθνείς τοκογλύφους με τα κόκκινα δάνεια. Έτσι θα μπορούν οι πρόσφυγες να γίνονται νόμιμοι κάτοικοι της χώρας μας αφού θα έχουν δικό τους σπίτι».

STAR PRESS: Ψάχνουν στα Σκόπια για τον κτηνοτρόφο
«Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στην εξαφάνιση του 59χρονου επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το απόγευμα της 3ns Νοεμβρίου από τα σφαγεία Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, όπου πήγε για να πουλήσει κάποια ζώα του. Η αναζήτηση του κτηνοτρόφου από το Ωραιόκαστρο, μέσα από την εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, το βράδυ της Παρασκευής, έδειξε ότι ο 59xpovos κτηνοτρόφος, πατέρας δύο ενηλίκων παιδιών, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή του πέρασε πεζός στα Σκόπια», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αγκάθια και αποκλίσεις στο παρά 5’»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τέσσερα αγκάθια στο εργασιακό και ένα κενό ύψους 600 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2018 άφησε ο χθεσινός μαραθώνιος διαβουλεύσεων κυβέρνησης και θεσμών»